Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τούρκος έκλεψε ελληνική συνταγή και έγινε δισεκατομμυριούχος

Ο Χαμντί Ουλουκάγια, ο Τούρκος ιδρυτής της εταιρείας «ελληνικού» γιαουρτιού Chobani, έκλεψε την συνταγή από τη ΦΑΓΕ
Ο Χαμντί Ουλουκάγια, ο τούρκος ιδρυτής της εταιρείας «ελληνικού» γιαουρτιού Chobani, έκλεψε την συνταγή από τη ΦΑΓΕ, δωροδοκώντας έναν πρώην υπάλληλό της. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η πρώην σύζυγός του Αισέ Γκιράι. Σύμφωνα με την New York Post, που επικαλείται δικαστικά έγγραφα που αφορούν τη διαμάχη των δύο πρώην συζύγων, «ο Ουλουκάγια απέκτησε τη συνταγή για τα Chobani χρηματίζοντας πρώην εργαζόμενο της ΦΑΓΕ».
Σύμφωνα με την Γκιράι, ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς του γιαουρτιού» ταξίδεψε στην Ευρώπη για να συναντήσει τον πρώην υπάλληλο, τον οποίο πλήρωσε με 30.000 ευρώ για να του φανερώσει το μυστικό στον τρόπο παρασκευής του γιαουρτιού. Ο Ουλουκάγια έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα σε λίγα χρόνια, παρουσιάζοντας το γιαούρτι του ως ελληνικό στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό (στη Μεγάλη Βρετανία πάντως έχασε σχετική δικαστική μάχη, καθώς αποδείχθηκε ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες για την προέλευση του προϊόντος του). Η πρώην σύζυγός του διεκδικεί το 53% της Chobani, ενώ σημείωσε πως στην πρώτη επιχείρηση χονδρικής παρασκευής τυριού με την επωνυμία Euphrates, που ξεκίνησε ο Ουλουκάγια, είχε επενδύσει 500.000 δολάρια. Όπως λέει, ο Τούρκος επιχειρηματίας «ήταν τόσο απεγνωσμένος για χρήματα όταν ίδρυσε την Euphrates, που έκλεψε επιταγές από τον αδελφό της και πλαστογράφησε την υπογραφή του».
Το 2003 μέλη της οικογένειας του Ουλουκάγια από την Τουρκία κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και ο αδελφός του υπεξαίρεσαν χρήματα από την οικογενειακή επιχείρηση. Εκπρόσωπος της εταιρίας αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου