Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η Σουηδία από «χώρα μοντέλο» μετατρέπεται σε τριτοκοσμική χώρα σταλινικού στυλ που όλοι φοβούνται μην τους στιγματίσουν ως «ρατσιστές» (video)


«Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία χώρα, μια όμορφη χώρα και σε λίγα χρόνια, αυτή η χώρα θα έχει χαθεί»...

CBN / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Δείτε το βίντεο – ακολουθεί η μετάφραση του βίντεο στα ελληνικά


Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τη Σουηδία πέρυσι, εξέφρασε το βαθύ θαυμασμό του για το “σουηδικό μοντέλο”. Αλλά αυτή δήλωση θα πρέπει μάλλον να κάνει τους Αμερικάνους να ανησυχούν.

Μια Έκθεση του ΟΗΕ λέει ότι η Σουηδία θα είναι μια τριτοκοσμική χώρα σε περίπου 15 χρόνια, κάτω από τη Λιβύη και τη Βουλγαρία! Η Σουηδία είναι μια κοινωνία που πιστεύει ότι τρέχει προς το μέλλον, αλλά οι επικριτές προειδοποιούν ότι τρέχει προς τον πάτο.

Η Σουηδία είναι ένα εργαστήριο για όλα τα είδη των κοινωνικών πειραμάτων: Οι ηγέτες της Σουηδίας προσπαθούν να χτίσουν την«τέλεια κοινωνία».

Η χώρα έχει συγκριθεί με δύο κράτη που επίσης προσπάθησαν να χτίσουν τις «τέλειες κοινωνίες»: την Βόρεια Κορέα και την Σοβιετική Ένωση.

Στη Σουηδία, αν δεν σου αρέσει το κτίσιμο αυτής της ουτοπίας, δεν σε πυροβολούν, όπως στη Βόρεια Κορέα, αλλά η ζωή σου μπορεί να γίνει δυσάρεστη πολύ, πολύ γρήγορα.

Μια «τέλεια κοινωνία»;

Ένα βίντεο από το YouTube δείχνει έναν δημοσιογράφο μίας από τις κορυφαίες εφημερίδες της Σουηδίας, την Expressen, βρίσκεται με έναν Σουηδός στο σπίτι του.

Ο άνθρωπος αυτός, που είναι καθηγητής, θεωρούσε ότι ανώνυμα έκανε αρνητικά σχόλια σε μια ιστοσελίδα σχετικά με τα προβλήματα των μεταναστών στη Σουηδία.

Όμως, αριστεροί χάκερ βοήθησαν την εφημερίδα να τον εντοπίσει καθώς και άλλους και να τους στιγματίσουν δημόσια ως «ρατσιστές». Ένας άλλος άνδρας, διαχειριστής, απολύθηκε εξαιτίας της δημοσιοποίησης. [διάβασε σχετικό άρθρο: ΣΟΥΗΔΙΑ: Εφημερίδα συνεργάζεται με ομάδες Antifa για την κατάρτιση καταλόγων ατόμων που επικρίνουν τη μετανάστευση στο διαδίκτυο].

Το αριστερό κατεστημένο και τα media της Σουηδίας πιστεύουν ότι ο ακρογωνιαίος λίθος της τέλειας κοινωνίας τους είναι ηπολυπολιτισμικότητα : η μετανάστευση σε μεγάλη κλίμακα από μερικές από τις φτωχότερες, και πιο καθυστερημένες χώρες του κόσμου. Όσοι Σουηδοί διαφωνούν με κινδυνεύουν να στιγματιστούν ως «ρατσιστές», «φασίστες», ακόμη και «ναζί».

«Η μετανάστευση είναι ένα σημείο εκκίνησης και ένα σημείο τερματισμού. Το πιο σημαντικό είναι να αποδείξεις πως είσαι ‘φιλικός’ στους ξένους, ‘φιλικός’ στην μετανάστευση», λέει ο Δανός δημοσιογράφος Mikael Jalving, συγγραφέας του βιβλίουAbsolut Sweden.

«Τα πάντα αλλάζουν αν φανεί ότι είσαι «εχθρικός» προς τη μετανάστευση. Από την στιγμή που αυτό είναι «αποδεδειγμένο», είσαι έξω από το παιχνίδι. Μόλις «αποδειχθεί» ότι είσαι «ρατσιστής» ή «φασίστας» ή «εθνικιστής», το οποίο είναι «κακό», δεν μπορείς να έχεις θέσεις ή απόψεις», εξήγησε.
 
Δεν έχει σημασία αν το μοντέλο μετανάστευσης της Σουηδίας έχει αποτύχει οικτρά, εάν οι βαθμολογίες στα σχολικά τεστ δείχνουν κατακόρυφη πτώση στα σουηδικά σχολεία ή αν το έγκλημα σε ορισμένες περιοχές έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Μετανάστες έκαιγαν το προάστιο της Στοκχόλμης Husby για πάνω από μια εβδομάδα πέρυσι.

Πολλοί Εβραίοι τώρα ζουν με το φόβο των επιθέσεων από μουσουλμάνους μετανάστες και φεύγουν.

Η Amun Abdullahi, μια δημοσιογράφος για το σουηδικό ραδιόφωνο, έφυγε πέρσι και επέστρεψε στη γενέτειρά της, τη Σομαλία, επειδή δέχτηκε επίθεση από τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης για ένα ρεπορτάζ που έκανε για τους φανατικούς μουσουλμάνους μετανάστες στη Σουηδία.

Είπε στη σουηδική τηλεόραση ότι το Μογκαντίσου (πρωτεύουσα της Σομαλίας) ήταν ασφαλέστερο από ό, τι πολλές περιοχές μεταναστών στη Στοκχόλμη.

Και δεν υπάρχει κανένα αμερικανικού τύπου "χωνευτήρι" στο οποίο οι μετανάστες κάποια μέρα θα μάθουν να γίνουν Σουηδοί. Στη Σουηδίααυτό είναι μια «ρατσιστική ιδέα».


Ο Jalving είπε ότι οι Σουηδοί υποτίθεται πρέπει «να μάθουν από τους μετανάστες», όχι το αντίθετο. Υπάρχει ένα ενορχηστρωμένο μίσος για τη σουηδική κουλτούρα στην ελίτ της χώρας.

«Η “αφομοίωση” δεν συζητιέται», λέει ο Jalving στο CBN News. «Όλα τα μεγάλα mainstream πολιτικά κόμματα γελάνε με την λέξη “αφομοίωση”. Για αυτούς, η λέξη “αφομοίωση” είναι λέξη των Ναζί».

Το CBN News Talk μίλησε σε αρκετούς δημοσιογράφους που περιγράφουν μια ατμόσφαιρα σταλινισμού στην οποία οι πολίτες της Σουηδίας πλέον φοβούνται να πουν το οτιδήποτε θα μπορούσε να τους στιγματίσει από τα μέσα ενημέρωσης ως «ρατσιστές».

«Αν σε δείξουν και σε πουν “ρατσιστή”, τότε δεν θα έχεις δουλειά, δεν θα έχεις καριέρα, μπορεί και να χάσεις την οικογένειά σου. Δεν θα έχεις κανένα μέλλον», δήλωσε η Σουηδέζα δημοσιογράφος Ingrid Carlqvist.

Η Carlqvist και ο Δανός δημοσιογράφος Lars Hedegaardδιευθύνουν την ηλεκτρονική εφημερίδα ‘Dispatch International’, η οποία καλύπτει θέματα σχετικά με την μετανάστευση που ταmainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης συστηματικά αγνοούν στη Σουηδία.

Αλλά η Carlqvist ομολογεί ότι το σχέδιό τους για μια παραδοσιακή εφημερίδα απέτυχε επειδή οι Σουηδοί φοβόντουσαν να υπάρχει εφημερίδα στα σπίτια τους.

«Επειδή τι θα γινόταν αν ο ταχυδρόμος έβλεπε ότι σας έρχεται αυτή η εφημερίδα ή την έβλεπε ο γείτονάς σας; Τότε θα σας θεωρούσαν ‘ρατσιστή’ ή ότι μισείτε τους μουσουλμάνους», δήλωσε η Carlqvist.

Ο αριθμός των συνδρομητών της Dispatch International έχει μειωθεί πάρα πολύ, μετά από επανειλημμένες επιθέσεις από χάκερ επειδή οι Σουηδοί και πάλι φοβούνται μήπως τους εκθέσουν. Η ιστοσελίδα στηρίζεται πλέον στις δωρεές.

Η Σουηδία έχει γίνει μια χώρα όπου ορισμένες απόψεις είναι απλά πάρα πολύ επικίνδυνες ακόμη και να τις διαβάσεις.

«Αυτό που μερικοί Σουηδοί γονείς συμβουλεύουν τα παιδιά τους στις μέρες μας είναι να μην παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο, να εκφράσουν λεγόμενες «ριζοσπαστικές» ιδέες για εκείνο ή το άλλο που είναι κοινώς «αποδεκτό» στη  Σουηδία, γιατί θα τους προκαλέσει προβλήματα. Οι Σουηδοί θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους», λέει ο Jalving.

«Αυτή είναι μια πολύ κακή κατάσταση, διότι αυτό σημαίνει ότι ζούμε σε μια χώρα όπου δεν μπορείς να λύσεις κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρεις καν ποια είναι τα προβλήματα», είπε ο Hedegaard.

Ο Hedegaard, που είναι Δανός, παραλίγο να σκοτωθεί πέρυσι στην Κοπεγχάγη από έναν μετανάστη που ήρθε στην πόρτα του και τον πυροβόλησε.

Η Carlqvist, που είναι Σουηδέζα, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Σουηδία λόγω των διώξεων που υφίσταται οι «διαφωνούντες».

Η Σουηδία δεν πρόκειται να γίνει τριτοκοσμική χώρα αύριο. Αλλά Σύμφωνα με μια έκθεση, μια μέρα θα γίνει.

«Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία χώρα», δήλωσε η Carlqvist.«Μια πλούσια χώρα, μια όμορφη χώρα και σε λίγα χρόνια, αυτή η χώρα θα έχει χαθεί».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου