Κυριακή 13 Απριλίου 2014

"Αντιτρομοκρατικές μονάδες" μεταφέρονται στην Αν. Ουκρανία! Επικίνδυνη κλιμάκωση

slaviansk3 12-4-2014
Την έναρξη μίας «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης για να τερματιστεί ο έλεγχος του Σλαβιάνσκ από αυτονομιστές ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.
«Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλαβιάνσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας», ανέφερε ο κ. Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook.
Ένοπλοι φιλορώσοι κατέλαβαν το Σάββατο κτήρια της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Σλαβιάνσκ και ύψωσαν οδοφράγματα στα περίχωρα της πόλης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, o ουκρανός υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν από το κέντρο του Σλαβιάνσκ, να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα.
Σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Ανταποκριτής του Reuters ο οποίος βρίσκεται έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας είπε ότι στο σημείο υπερίπτανται δύο στρατιωτικά ελικόπτερα.
Μια ομάδα περίπου 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένες γυναίκες, συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτήριο, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές που βρίσκονται μέσα σε αυτό και ζητά δημοψήφισμα ώστε να αποκτήσει η περιοχή ένα διαφορετικό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου