Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ξεσηκωμός στην Κόρινθο κατά των λαθρομεταναστών




Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Καλογερογιάννη, στην Κόρινθο, πραγματοποιούν από τις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά, εκεί, περίπου 400 λαθρομεταναστών.

Πρωτοστατούντος, όπως και την Πέμπτη, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος κάλεσε σε παραίτηση όλα εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη, που επιτρέπουν την είσοδο και παραμονή παράνομων μεταναστών στη χώρα, οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κένττρο κράτησης λαθρομεταναστών.

Μάλιστα, μέλη της Χρυσής Αυγής δίνουν δυναμικό «παρών» στο χώρο της συγκέντρωσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Ελλάδα στους Έλληνες» και «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» και προτρέποντας τους κατοίκους της Κορίνθου να εναντιωθούν και εκείνοι στην παραμονή των αλλοδαπών στο στρατόπεδο.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν ξένο να κάνει κακό στην πατρίδα μας» δήλωσε ακόμη ο κ. Μπούκουρας, την ώρα που οι δυνάμεις των ΜΑΤ, παρατεταγμένες έξω από το στρατόπεδο, παρακολουθούσαν διακριτικά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ένταση μάλιστα επικράτησε, όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκαν το βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κόλλια, πετώντας μπουκάλια. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας πολίτης, ο οποίος γέμισε αίματα στο πρόσωπο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Κορίνθου, Αλέξης Πνευματικός, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, τόνισε: «Αγωνιζόμαστε για να τελειώσει αυτή η παράνομη κατάσταση στο στρατόπεδο. Η Πολιτεία προχώρησε παράνομα στη μεταφορά λαθρομεταναστών. Χθες (σ.σ. Πέμπτη) ήρθαν από διάφορες περιοχές της χώρας πάνω από 200 μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που ξέρουν να χρησιμοποιούν τα όπλα, καθώς προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε κόσμο έως τώρα εδώ στην Κόρινθο. Ήδη, από χθες τους κόψαμε το νερό. Εγώ θα είμαι μαζί με τους πολίτες της Κορίνθου... Θέλω να εκφράσω την αγωνία των κατοίκων της περιοχής που μένουν δίπλα στο στρατόπεδο και ανησυχούν για το αύριο και τα παιδιά τους».

Υπενθυμίζεται ότι, όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους λαθρομετανάστες που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου, μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.

Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έφτασαν από την Πελοπόννησο και την Αττική. Διαβάστε περισσότερα εδώ

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=218690

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου