Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ισλαμοφασίστες απειλούν με θανατική ποινή 16χρονή με σύνδρομο Ντάουν


Σώστε την Ρίμσα από τους Ισλαμοφασίστες…

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Πακιστάν να προστατεύσει τη μικρή χριστιανή που κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι αλλά και να τροποποιήσει το νόμο που προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας.
Η Ρίμσα, η οποία φέρεται….
να είναι από 10 έως 16 ετών και να πάσχει από σύνδρομο Ντάουν συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού.
Κρατήθηκε στην αστυνομία και ανακρίθηκε ενώ οι Αρχές έθεσαν σε καθεστώς προστασίας τους γονείς της που δέχτηκαν απειλές.
Η υπόθεση της Ρίμσα δείχνει «την αποσάθρωση του κράτους δικαίου» στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία εκφράζοντας την ανησυχία της για την ασφάλεια το κοριτσιού.
Στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέστηκαν άνθρωποι που κατηγορούνταν για βλασφημία, υπενθυμίζει.
Πάντως, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν, Άσιφ Άλι Ζαρντάρι, ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού κάτι που η εκπρόσωπος της Αμνηστίας χαιρέτισε καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.
Ο πακιστανικός νόμος για τη βλασφημία προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για τους παραβάτες. Ορισμένοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συχνά κάποιοι τον χρησιμοποιούν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου