Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ξεβράκωμα των τούρκων και της χίλαρυ από τον Cihad Makdissi


Χτες μεταφέραμε συμπκνωμένα, αυτά που είπε αρχικά μετά το συμβάν, η συριακή πλευρά δείτε ΕΔΩ , αναλυτικό “ρεπορτάζ” της συνέντευξης τύπου του υπουργείου εξωτερικών από τον Ινφογνώμονα!
Ευελπιστούμε ότι σε “ανάλογες” καταστάσεις”, παρόμοιες πατριωτικές θέσεις θα εξέφραζαν και οι δικοί μας πολιτικοί!!!
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Συρίας, Cihad Makdissi, σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου, στη Δαμασκό, για το θέμα της κατάρριψης του τουρκικού αεροσκάφους, είπε τα εξής:
- Όποτε αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους, κάνουν καμπάνια εναντίον της Συρίας. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια τέτοια καμπάνια.
- Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας και η τουρκική κυβέρνηση, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης,προσπάθησαν να ανεβάσουν το επίπεδο της έντασης. Εμείς από την πλευρά μας δεν δείξαμε κακές προθέσεις εναντίον της Τουρκίας.
Εμείς θελήσαμε την επίλυση της κρίσης. Παρά τις δραστηριότητες της τουρκικής κυβέρνησης και τις κινήσεις που γίνονται από την Τουρκία, οι σχέσεις των δυο λαών παραμένουν θερμές. Ο τουρκικός και ο συριακός λαός είναι υπερήφανοι λαοί και έχουν ευαισθησίες.
- Το όλο θέμα αφορά παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο στόχος της συνέντευξης τύπου είναι για να τονίσουμε ότι οι ανακοινώσεις της τουρκικής πλευράς είναι λανθασμένες.
- Το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε ενώ πετούσε σε ύψος 100 μέτρων πάνω από τη θάλασσα και δεν καταρρίφθηκε με πύραυλο αλλά με αντιαεροπορικό όπλο. Όταν το αντιαεροπορικό της Συρίας χτύπησε το τουρκικό αεροσκάφος, αυτό βρισκόταν στον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας. Αυτό είναι μια κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας. Το αεροσκάφος ακόμα και αν ανήκε στην πολεμική αεροπορία της Συρίας, είμαστε υποχρεωμένοι να το καταρρίψουμε.
- Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε θετικό βήμα.
- Εμείς δώσαμε άδεια στα τουρκικά πλοία για να συμμετέχουν στην έρευνα διάσωση. Δεν συμπεριφερόμαστε εχθρικά. Ζητήσαμε να συσταθεί μια τεχνική στρατιωτική επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει το θέμα επί τόπου στη Λαττάκεια. Αν θέλουν να μάθουν την αλήθεια, μια τέτοια επιτροπή πρέπει να έλθει στη Συρία.Το λέω μετά λύπης, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σ’ αυτό το θέμα.
- Εμείς βρήκαμε τα συντρίμμια του αεροσκάφους και παραδώσαμε στην τουρκική πλευρά επίσημα πρωτόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου