Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνελήφθησαν οι δυο αλλοδαποί κακοποιοί που εισέβαλαν στο σπίτι του Γ. Δώνη στην Κηφισιά


Από την επιχείρηση της αστυνομίας στην Κηφισιά

Έληξε το θρίλερ που εξελισσόταν από νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή της Κηφισιάς, με τη σύλληψη και του δεύτερου ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του προπονητή, Γιώργου Δώνη.

Ο δράστης, ο οποίος είναι τραυματισμένος, κρυβόταν σε σπίτι στην οδό Θεοτοκοπούλου, το οποίο είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί.

Οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να μπουν από μπροστά, ο δράστης πήδηξε από το πίσω μέρος της μάντρας και έπεσε στα χέρια άλλων αστυνομικών, που είχαν κυκλώσει το σπίτι.

Αυτή την ώρα ο ληστής μεταφέρεται σε νοσοκομείο, ενώ ο συνεργός του, που είναι ένας 27χρονος Αλβανός και είχε συλληφθεί νωρίτερα, έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνεται.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι, όταν οι δύο ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή, ακινητοποίησαν τον πεθερό του, τη σύζυγό του και ένα από τα ανήλικα παιδιά του και άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα.

Στο σπίτι, όμως, ήταν και ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Δώνη, 15 ετών, ο οποίος βγήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες και ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μένει στο διπλανό σπίτι.

Οι φρουροί ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και στο σημείο έφτασε γρήγορα περιπολικό.

Οι ληστές για να ξεφύγουν, πήραν για λίγο μαζί τους τον πεθερό του προπονητή, τον οποίο όμως άφησαν και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στο πόδι έναν αρχιφύλακα.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν στο χέρι έναν από τους δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

Ακολούθησε καταδίωξη από τις δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή, μέσα στο ρέμα του Κοκκιναρά, ενώ, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν κοσμήματα και αίματα.

Λίγο μετά τις 4 οι ληστές εντοπίστηκαν στη διασταύρωση των οδών Χειμάρρας και Ιθάκης, στην Κηφισιά, όπου έγινε η δεύτερη ένοπλη συμπλοκή.

Στο σημείο εκείνο συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, ο οποίος είναι τραυματισμένος.

Ο αρχιφύλακας που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Newsroom ΔΟΛ

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου