Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τι κρύβει η υποκριτική και αναγκαστική “αλληλεγγύη” του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα


Το ΝΑΤΟ με μία δήλωση “συμπαράστασης” και “αλληλεγγύης” κλείνει επί της ουσίας το θέμα της κατάρριψης του τουρκικού RF 4 από το σύστημα αεράμυνας της Συρίας.
Ήταν αναμενόμενο και δεδομένο ότι αυτό θα έκανε για ένα κράτος-μέλος του,το οποίο με τη συμπεριφορά του και την …απροσεξία του λίγο έλειψε να μπλέξει τη Συμμαχία σε περιπέτειες που δεν είναι της ώρας να ανοίξουν.
Η υποκρισία του ΝΑΤΟ δεν εκπλήσσει κανένα.Μας έχει συνηθίσει.Δεν ανέμενε κανείς να “τραβήξει” το αυτί της Τουρκίας η οποία διαταράσσει συστηματικά και διαχρονικά την ηρεμία στη περιοχή της ν.α Μεσογείου.Ειδικά όταν πρόκειται για μία αποστολή συλλογής πληροφοριών οι οποίες θα ενδιέφεραν πολύ το ΝΑΤΟ. Τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και κυρίως ποιες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί που,τι οπλικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί και σε ποιες περιοχές,είναι θέματα που απασχολούν το ΝΑΤΟ.
Το ενδεχόμενο μιας επέμβασης στη Συρία ούτε έχει αποκλειστεί,ούτε μπορεί πια να θεωρείται απίθανο.Οι εκτιμήσεις ότι μετά από τις αμερικανικές εκλογές πολλές εξελίξεις μπορεί να δρομολογηθούν πληθαίνουν.
Άρα η υποκρισία του ΝΑΤΟ στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει αιτία.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου