Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μέρκελ: Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών τους (!!!)


«Αυτό που αντιμετωπίζει ο λαός της Ελλάδας είναι μία πολύ σκληρή περίοδος και τα λάθη που διαπράχθηκαν στο παρελθόν από τους πολιτικούς τα πληρώνουν τώρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση, που δεν έφταιξαν».
Αυτό είπε σε συνέντευξή της στο CNN η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αποδίδοντας ξεκάθαρα ευθύνες για την κατάντια της Ελλάδας στους πολιτικούς της μεταπολίτευσης.
Χαρακτήρισε αναγκαίες τις θυσίες του ελληνικού λαού και εμμέσως υποσχέθηκε στήριξη με αναπτυξιακά μέτρα.
«Θυσίες έπρεπε να γίνουν, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Ευρώπη από πλευράς της να επιδείξει αλληλεγγύη για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης», είπε η Μέρκελ.
Ερωτηθείσα εάν υπάρχει πιθανότητα να μην εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της έναντι των πιστωτών και εάν σε αυτό το σενάριο θα «δει» την έξοδο από το ευρώ, η Μέρκελ αναφέρει στον δημοσιογράφο του CNN: «Έχουμε πολύ διαφορετικούς ρόλους, εσείς θέλετε να κρατήσετε όλες τις θεωρητικές επιλογές ανοιχτές και εγώ να απαντήσω σε αυτή τη λίστα, εγώ όμως σας λέω καθαρά αυτό για το οποίο εργάζομαι».
«Εργάζομαι για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»  τονίζει. Η Μέρκελ επισήμανε ότι πιστεύει πως το ευρώ, όπως είναι σήμερα με όλα τα κράτη-μέλη, μπορεί να είναι ένα σταθερό νόμισμα και κάθε χώρα πρέπει να κάνει ό,τι πρέπει για να εξασφαλιστεί αυτό.
«Και αυτό είναι το ζήτημα που είμαι πάντα πρόθυμη να συζητήσω. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει πολλά. Αυτό δεν αφορά μόνο τη δημοσιονομική πολιτική, αλλά επίσης και την ανταγωνιστικότητα. Η ανταγωνιστικότητα είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εργαζόμαστε διαρκώς, για παράδειγμα για δομικές μεταρρυθμίσεις, τόνωση της ανάπτυξης και αυτό θα συζητήσουμε και στη G8 στις ΗΠΑ» συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου