Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ας μην το... κουράζουμε. ΔΕΝ υπάρχει άλλος δρόμος.!


Όχι μόνο ο G8 μάς κάλεσε να τηρήσουμε τα συμπεφωνημένα, αλλά το ίδιο θα πράξει, σίγουρα, και ο G20 οψέποτε συγκληθεί, το ίδιο θα έπραττε και ο G100 - αν υπήρχε- δείχνοντάς μας τον "ίσιο δρόμο", δηλαδή το δρόμο της συμμόρφωσης στους κανόνες που θέτουν οι ισχυροί...
Διότι, τα μέλη κανενός διεθνούς οργανισμού ή μορφώματος δεν κάθονται να σπαζοκεφαλιάζουν ποια χώρα έχει δίκιο και ποια άδικο, αλλά υιοθετούν τα παράπονα ή τις αιτιάσεις των "εταίρων" της, και έχουν καλυμμένα τα νώτα τους.
Και ακούνε ομολογουμένως πολλά από τους Ευρωπαίους "εταίρους" της... Ελλάδας, εναντίον της Αθήνας, όλοι οι λαοί της γης. Και διαβάζουν πολλά στα διεθνή πρακτορεία και στα πιο έγκριτα ΜΜΕ της υφηλίου. Τα ενδοοικογενειακά μας, δηλαδή, φόρα - παρτίδα, σε όλη την οικουμένη...
Ο ένας απειλεί: "Κάντε δημοψήφισμα"! 
Ο άλλος υποδεικνύει: "Ψηφίστε φιλοευρωπαϊκά κόμματα"! 
Ο παράλλος συμβουλεύει "Αφήστε τις ψευδαισθήσεις"! 
Ο τέταρτος αποκαλύπτει ότι το Γιουρογκρουπ συζήτησε για ειδικά σχέδια σε μία έκαστη χώρα της Ευρωζώνης, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες! 
Ο πέμπτος αποκαλεί Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς ψεύτες! Μεγάλα διεθνή πρακτορεία αναμεταδίδουν σενάρια τρόμου προς καταπτόηση του ελληνικού λαού!
Ο έβδομος, προτείνει με έκθεσή του να σταματήσει τώρα κάθε στήριξη προς την Ελλάδα! 
Ο νιοστός αναρωτιέται αν η Ελλάδα θα εκδιωχθεί ή θα αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη κ.λπ. κ.λπ...
Και έχει μείνει μόνο ο Γάλλος πρόεδρος κ. Ολαντ να υπογραμμίζει ότι: "Η Ελλάδα, εκτός από υποχρεώσεις, έχει και δικαίωμα σε μια προοπτική ανάπτυξης". Και υποσχέθηκε άμεση αποδέσμευση κεφαλαίων για τη χώρα μας.
Η τακτική αυτή των "εταίρων" της Ελλάδας -ήκιστα εταιρική- υποχρέωσε ακόμη και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Ανχελ Γκουρία, να παρατηρήσει προχθές:
- Αντί να στέλνετε στην Ελλάδα σήματα και μηνύματα περί του πώς να βγει από το ευρώ, θα ήταν προτιμότερο να της απευθύνουμε σήματα και μηνύματα για το πώς θα βγει από την κρίση.
Και εν συνεχεία, ο κ. Άνχελ Γκουρία είπε μια ακόμη (ενοχλητική για πολλούς) αλήθεια:
- Και το χειρότερο: Δεν είμαστε πραγματικά ικανοί να μετρήσουμε αντικειμενικά τι θα συνέβαινε αν ωθούσαμε την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση - δηλαδή, σε έξοδο από το ευρώ... Είναι, βεβαίως, η εύκολη λύση. Αλλά, από μια άλλη πλευρά, είναι η πιο επικίνδυνη λύση και η λιγότερο γνωστή...
Συνετές φωνές, δηλαδή, υπάρχουν. Ακόμη, όμως, είναι λίγες. Και είθε να μην είναι αργά, όταν πληθύνουν!

Χρήστος Θεοχαράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου