Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Έρχεται στη Ρωσία η Madonna με σκοπό να υπερασπιστεί την προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων στους ανήλικους


 
Την ίδια ώρα που ο ρωσικός λαός εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία την απαγόρευση της «γκέι προπαγάνδας» στους ανήλικους, η Madonnaορκίζεται να αψηφήσει το νόμο κατά την περιοδεία της Ρωσία αυτό το καλοκαίρι.

"Θα έρθω στην Αγία Πετρούπολη για να μιλήσω υπέρ της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, για να υποστηρίξω την ομοφυλοφιλική κοινότητα," είπε.

Η Μαντόνα είχε προκαλέσει τις διαμαρτυρίες πολλών Ρώσων Ορθοδόξων κατά την επίσκεψή της στη Μόσχα το 2006, όταν τραγούδησε το “Live toTell” πάνω σε ένα σταυρό, φορώντας ένα αγκάθινο στεφάνι.

 
Η πρόταση να γίνει παράνομη η προπαγάνδα του ομοφυλοφιλικού κινήματος, ιδιαίτερα εκείνη που απευθύνεται σε παιδιά, έχει συναντήσει την συντριπτική έγκριση του λαού της Ρωσίας. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από την VTsIOM, έδειξε ότι το 86 τοις εκατότων 1.600 ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την απαγόρευση για την προώθηση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το κύριο μέσο διάδοσης της προπαγάνδας που προωθεί το ομοφυλοφιλικό lifestyle είναι η τηλεόραση. Οκτώ τοις εκατό των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι στα media υπάρχει η πανταχού παρούσα "λατρεία της ομοφυλοφιλίας".

Πρόσφατα, η αντιπροσωπεία της Ρωσίας στη σύνοδο κορυφής της G8,αρνήθηκε να υιοθετήσει μια κοινή δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών να περιλαμβάνονται "οι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ" άνθρωποι στην κατάφαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δήλωση έλεγε «Η Ρωσική Ομοσπονδία διαχωρίζει την θέση της από αυτή τη γλώσσα, δεδομένης της απουσίας ρητού ορισμού ή διάταξης σχετικά με μια τέτοια ομάδα ή τέτοιου είδους πρόσωπα, ωςξεχωριστούς κατόχους δικαιωμάτων δυνάμει του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Ryabkovδήλωσε ότι «υπό το πρόσχημα της προστασίας των λεγόμενων σεξουαλικών μειονοτήτων, στην πραγματικότητα υπάρχει μια επιθετική προπαγάνδα και επιβολή ορισμένων συμπεριφορών και αξιών που μπορεί να προσβάλει την πλειοψηφία της κοινωνίας».

 
Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση της πόλης της Αγίας Πετρούπολης πέρασε ένα νόμο που απαγορεύει την προώθηση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και της παιδοφιλίας σε ανηλίκους. Ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές εντός και εκτός Ρωσίας ζήτησαν το μποϊκοτάρισμα των ταξιδιών στην Αγία Πετρούπολη. Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο έκτοτε εισήχθη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, και ένας αξιωματούχος της Μόσχας είπε αυτή την εβδομάδα ότι η ρωσική πρωτεύουσα  σκέπτεται επίσης να απαγορεύσει την προώθηση του σοδομισμού.

Ο δημοσιογράφος της Washington Post Michael Birnbaum, λέει ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εθνικών εκλογών, το αντι-δυτικό αίσθημα, στο οποίο εντάσσεται και η σκληρή κριτική της φιλο-ομοφυλοφιλικής κουλτούρας και η ευρεία αποδοχή της, είχε εξέχουσα θέση στον προεκλογικό λόγο.

Ο νόμος μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα έως και 17.000 δολάρια για τη διάδοση της προπαγάνδας μεταξύ των ανηλίκων. Αυτό περιλαμβάνει "τις πληροφορίες που σχηματίζουν διαστρεβλωμένες αντιλήψεις της κοινωνικής ισοτιμίας των παραδοσιακών και μη παραδοσιακών σχέσεων του γάμου."

Σε άλλη δημοσκόπηση του 2010 βρέθηκε ότι το 74 τοις εκατό των Ρώσων δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «μια ανήθικη ψυχική απόκλιση».

Η ομοφυλοφιλία, επί Σοβιετικής Ένωσης, τιμωρούνταν με ποινή φυλάκισης και αποποινικοποιήθηκε το 1993.

Το 2010 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με απόφασή του που θεωρήθηκε «ιστορική νίκη» για τους γκέι ακτιβιστές, επέβαλε πρόστιμο για την απαγόρευση της Ρωσίας στις παρελάσεις ομοφυλοφίλων στη Μόσχα.
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου