Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Θάτσι: "Το Κόσοβο δεν θα προβεί σε χρήση βίας στο βορρά"



Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι δήλωσε η κυβέρνησή του δεν ενδιαφέρεται να προβεί σε χρήση βίας στο βόρειο Κόσοβο, παρότι, όπως ανέφερε, η αντιπολίτευση για την κατάσταση στο βορρά επιρρίπτει ευθύνη στη σερβική κοινότητα.

«Η βία είναι ένα περασμένο κεφάλαιο και το Κόσοβο δεν θα τη χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά, αλλά ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψει να πληγεί ούτε κατά ένα χιλιοστόμετρο της επικράτειάς του» είπε ο κ. Θάτσι απευθυνόμενος σε μέλη της Βουλής του Κοσόβου.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου κατηγόρησε αρκετές φορές την αντιπολίτευση για τάση καταστροφής όσον αφορά την προσέγγισή της στο θέμα τού βορείου Κοσόβου και αναφέρθηκε στο αντιπολιτευόμενο κίνημα «Αυτοδιάθεση» και κυρίως τον αντιπρόεδρό του ζητώντας του να εξηγήσει γιατί συναντήθηκε με υπουργούς του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας, αρχηγός του οποίου είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

Ο κ. Θάτσι ενημέρωσε χθες τα μέλη της Βουλής του Κοσόβου για την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, αλλά πρόσθεσε ότι το νόημά της δεν μπορούν κατανοήσουν εκείνοι στους οποίους απαγορεύθηκε να μεταβούν στις ΗΠΑ, υπονοώντας τον αρχηγό του Κινήματος «Αυτοδιάθεση» Αλμπίν Κούρτι.

Η αντιπολίτευση εγκατέλειψε την αίθουσα της Βουλής, όταν έλαβε το λόγο ο κ. Θάτσι.

Η εφημερίδα του Κοσόβου «Κόχα Ντιτόρε» αναφέρει ότι ο κ. Θάτσι επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή σερβικών εκλογών στο βόρειο Κόσοβο.

Το μόνο που θα επιτραπεί είναι η επιστολική ψήφος για τους πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα, σημείωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου