Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η «αραβική άνοιξη» και η… νεκροφιλία!


Πάνω που νομίζει κανείς ότι τα άκουσε όλα, έρχεται κάτι καινούργιο και του το ανατρέπει.
Και πάνω που κάποιοι νόμιζαν πως η «αραβική άνοιξη» θα φέρει την δημοκρατία εκεί που δεν υπήρχε, όλα δείχνουν ότι μάλλον θα φέρει κάτι πολύ πιο σκοτεινό από τα απολυταρχικά καθεστώτα που ανέτρεψε.
Σύμφωνα, λοιπόν, με ένα νέο νομοσχέδιο, που αυτό το διάστημα συζητιέται στην αιγυπτιακή Βουλή, θα επιτρέπεται στους συζύγους να κάνουν έρωτα με το έτερον τους ήμισυ… μετά τον θάνατό του.
Αν υπερψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος, οι άνδρες χήροι, θα μπορούν να κάνουν έρωτα με τη γυναίκα τους, μέχρι και έξι ώρες μετά την αποδήμησή της.
Θεωρητικά, το ίδιο θα ισχύει και για τις γυναίκες, που θα μπορούν να συνευρεθούν νόμιμα με τον νεκρό σύζυγο, αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον πρακτικά αδύνατον, οπότε και οι τεθλιμμένες χήρες μάλλον δεν θα μπορούν να «εκμεταλλευτούν» τον νόμο αυτόν!
Η περίεργη αυτή πρακτική (νεκροφιλία) συζητήθηκε για πρώτη φορά πέρσι από τον αμφιλεγόμενο Μαροκινό κληρικό Zamzami Abdelbair, ο οποίος θεωρεί την νεκροφιλία ως θρησκευτικά αποδεκτή.
Από την άλλη, τα αιγυπτιακά ΜΜΕ είναι αναστατωμένα, με πολλούς δημοσιογράφους να αναρωτιούνται «μέχρι που θα το πάει τελικά η νέα πανίσχυρη ισλαμική τάση»;
Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι μόνο ένα από τα πολλά που συζητούνται στην Αίγυπτο, και που αν περάσουν, θα σηματοδοτήσουν μια γενική οπισθοδρόμηση για τις γυναίκες της χώρας.
Κάποια άλλα νομοσχέδια αφορούν στη μείωση της επίσημης ηλικίας γάμου για τα κορίτσια, στην απαγόρευση διαζυγίων για τις γυναίκες, και στον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών.
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου