Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η Κίνα επαινεί την Βόρεια Κορέα




Με εκπροσώπους της Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν την Κυριακή κορυφαία μέλη του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας, οι οποίοι και εκδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νέο αρχηγό της χώρας. Μάλιστα όλα αυτά έγιναν λίγες ημέρες μετά την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, κάτι που το Πεκίνο είχε αποδοκιμάσει. 

Το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι ο σύμβουλος του κράτους Dai Bingguo συναντήθηκε την Κυριακή με ομάδα αντιπροσώπων της Βόρειας Κορέας την οποία ηγείτο ο  Kim Yong Il γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του «Κόμματος των Εργαζομένων». Ο Dai δήλωσε ότι θεωρεί πως υπό την αρχηγία του Kim Jong Un η Βόρειος Κορέα θα συνεχίσει να είναι μια ευημερούσα χώρα

 Η Κίνα που είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, είχε εκφράσει την ανησυχία της για την εκτόξευση του πυραύλου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου, κάτι που οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι ήταν μια κάλυψη για τη δοκιμή νέας τεχνολογίας πυραύλων. Μάλιστα οι ΗΠΑ ανέστειλαν την επισιτιστική βοήθεια προς τη Βόρεια Κορέα μετά την αποτυχία της εκτόξευσης.

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι ο πύραυλος Unha-3 είχε έναν δορυφόρο γεωσκόπησης και ήταν μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες της για να μπει και εκείνη με τη σειρά της, στη λίστα με τις χώρες που δραστηριοποιούνται στο διάστημα. Ωστόσο ο πύραυλος διαλύθηκε λίγο μετά εκτόξευσή του 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αποτυχημένη αποστολή κατέδειξε ότι η Βόρεια Κορέα δεν είχε μάθει και πολλά από τις προηγούμενες βολές πυραύλων Unha το 1998, 2006 και 2009, οι οποίες πιστεύεται ότι όλες κατέληξαν σε αποτυχία.


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=192180

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου