ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Το ποσοστό που πήρε η Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, «τρόμαξε», λέει, τον ευρωπαϊκό τύπο και τους «Ευρωπαίους ηγέτες», (όπως τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, που είναι λέει, «ανήσυχος» που ο κόσμος «στρέφεται κατά της ανοικτής κοινωνίας», αλλά και τον γνωστό μας Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία στον δεύτερο γύρο «δύο πιστοποιημένων δημοκρατών, που είναι προσηλωμένοι στην Ευρώπη», εννοώντας, την «δική τους» Ευρώπη που οδηγεί τους ευρωπαϊκούς λαούς τον έναν μετά τον άλλον στην ύφεση και στο μαρασμό).
Αλλά «τρόμαξε» και τα εγχώρια ‘προοδευτικά’ media που άρχισαν να μιλάνε για «ακροδεξιά» που «σηκώνει κεφάλι»… Συνέδεσαν μάλιστα, όπως τα ΝΕΑ, την νίκη της Λεπέν με τα νερά και τους καφέδες που πέταξαν κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής στον Ευθυμίου!
Η θριαμβεύτρια των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ρυθμίστρια του β' γύρου, είναι η Μαρίν Λεπέν, με ποσοστό κοντά στο 19%. Ξεπέρασε κατά πολύ το στόχο που είχε θέσει: να ξεπεράσει το 16,8% στις προεδρικές εκλογές του 2002 του πατέρα της, που τον έστειλε στο β' γύρο.
Κατά την «φωτισμένη» ερμηνεία των ΝΕΩΝ, και κατά τη γνώριμη καραμέλα των «προοδευτικών» και ορκισμένων οπαδών της πολυπολιτισμικότητας, τα αυξημένα ποσοστά της Λεπέν οφείλονται στις «κραυγές κατά του Ισλάμ και των ξένων». Σύμφωνα με τα δικά τους μυαλά οι - κατά αυτούς - «ακροδεξιοί» «κραυγάζουν», ούτε καν μιλάνε. Όλοι οι υπόλοιποι «πολιτισμένοι» υποψήφιοι, έχουν θέσεις που διατυπώνουν….
Κανείς βέβαια ομιλών και όχι «κραυγάζων» υπηρέτης της ενημέρωσης, δεν έγραψε ποτέ ότι η Λεπέν έχει κερδίσει την υποστήριξη του 26% των νέων Γάλλων ψηφοφόρων που δεν παραμυθιάζονται με τις αναμασημένες υποσχέσεις του δικέφαλου τέρατος του (γαλλικού) δικομματισμού. Φαίνεται ότι μαζί με την κακή «ακροδεξιά» «σηκώνουν κεφάλι» και αυτοί. Τι να κάνουμε τώρα; Να τους το κόψουμε;
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde είχε δείξει ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο των νέων ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν για πρώτη φορά θα στήριζαν την Marine Le Pen, για την προεδρία.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 26 τοις εκατό των ψηφοφόρων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 τάχθηκαν υπέρ της Λεπέν.
Η ισχυρή τρίτη θέση δείχνει ότι η ψηλή ξανθιά η 43χρονη δικηγόρος που φοράει κοστούμια και γόβες, ξεπέρασε το στίγμα ότι είναι το «κορίτσι του μπαμπά» και δικαίωσε την προσπάθειά της να «απο-δαιμονοποιήσει» το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας της, κλέβοντας την υποστήριξη από το mainstream κέντρο-δεξιό κόμμα.
Η ειρωνεία είναι ότι κέρδισε ένα μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από τον πατέρα της, αλλά δεν πέτυχε να περάσει στον δεύτερο γύρο, όπως εκείνος έκανε.
Υιοθετώντας ένα πιο μετριοπαθή τόνο από τον πατέρα της, αρχικά σε μια εκστρατεία κατά του ευρώ, υπέρ ενός προστατευτικού οικονομικού προγράμματος υπέρ των νέων, των εργαζομένων και των απογοητευμένων. Με ομιλίες οιονεί ‘αριστερής’ ρητορικής ενάντια στο "σύστημα", είπε ότι θα επιστρέψει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 60 και θα αυξήσει το κατώτατο μισθό.
Όταν φάνηκε ότι έχανε την ορμή της, επέστρεψε στις "βασικές αρχές" του κόμματος για την μετανάστευση και την ασφάλεια, ειδικά μετά την τρομοκρατική επίθεση ενός εγχώριου ισλαμιστή τον περασμένο μήνα.
Ο πατέρας της, ο οποίος παρέδωσε τα ηνία του κόμματος στην κόρη του το περασμένο έτος, αρνήθηκε χθες το βράδυ ότι "επισκιάστηκε" από την κόρη του, αλλά είπε: "Της έχω δώσει τη σκυτάλη, τρέχει πιο γρήγορα από εμένα, οπότε τόσο το καλύτερο."
Η Λεπέν επιμένει ότι το Εθνικό Κόμμα δεν είναι «ρατσιστικό», αλλά απλά ένα "πατριωτικό" κόμμα παρόμοιο με το βρετανικό UKIP του Nigel Farage και την αντίθεσή του στον ολοκληρωτικό χαρακτήρα της ΕΕ καιτην επιθυμία της να αφαιρέσει την κυριαρχία από τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Ο Σαρκοζί εσχάτως, πήρε όλα τα θέματα της ατζέντας της και υιοθέτησε «πιο σκληρή» γραμμή σχετικά με τη μετανάστευση στην εκστρατεία του, προσπαθώντας να ζημιώσει το Εθνικό Μέτωπο και να του αρπάξει ψηφοφόρους, αλλά το τέχνασμα φαίνεται ότι απέτυχε.
Η Λεπέν με τη σειρά της προειδοποίησε τους υποστηρικτές της να μην ψηφίσουν έναν άνθρωπο "που είναι ήδη ιστορία".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου