Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στην Νιγηρία



Τουλάχιστον έντεκα είναι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα - Δευτέρα, στην ανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης της χώρας.

"Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν. Υπάρχουν 20 τραυματίες", δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Τζαλίνγκο, την πρωτεύουσα της πολιτείας Τάραμπα, και στόχος ήταν κατά τα φαινόμενα ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο δράστης που επέβαινε σε ένα παγιδευμένο μηχανάκι ρίχτηκε επάνω στη μηχανή ενός αστυνομικού που συνόδευε το αυτοκίνητο του αξιωματικού, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Τάραμπα, Ιμπιάνγκ Εμπασέκι.

"Η βόμβα εξερράγη. Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου έσπασε και σκοτώθηκαν ο καμικάζι, δύο άνθρωποι και δύο περαστικοί ", είπε ο εκπρόσωπος.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Είναι όμως παρόμοια με πολλές άλλες που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ιδίως στο βορρά της χώρας. Η πολιτεία Ταράμπα δεν είχε μπει στο στόχαστρο μέχρι τώρα, όμως συνορεύει με άλλες που συγκλονίζονται συνεχώς από επιθέσεις τέτοιου είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου