Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Soros και η παρέα του πάνε ταμείο...


Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η κατάθεση του Αχαιού βουλευτή Ν. Νικολόπουλου στον εισαγγελέα για τις δραστηριότητες του “μεγαλοεπενδυτή” και των φίλων του, ο George Soros συνεχίζει τις δηλώσεις τρομοκρατίας για την οικονομία. 
Μιλώντας στους New York Times έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση χρέους της Ευρώπης, με τον πυροκροτητή που λέγεται Ελλάδα.
Ο κ. Soros επισημαίνει ότι η κρίση της ευρωζώνης ενδέχεται να αποδειχθεί χειρότερη από την κρίση της Lehman Brothers, επισημαίνοντας κυρίως τις διαφωνίες απόψεων και το κενό ηγεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας λόγο για μια κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο χειρότερη από αυτή του 2008.
«Η δυναμική της κρίσης είναι τέτοια που μπορεί να εξελιχθεί πολύ χειρότερα από την Lehman Brothers» αναφέρει ο George Soros σε δηλώσεις τους στους New York Times. Ο ισχυρός άνδρας των hedge fund επισημαίνει δεν υπάρχει μία ευρωπαϊκή αρχή με την κατάλληλη εξουσία που να μπορεί να χειριστεί την κρίση στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Ακριβώς για αυτόν τον λόγο το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό. Πρέπει να υπάρξει μία τέτοια κρίση για να δημιουργηθεί η πολιτική θέληση στην Ευρώπη για ένα τέτοιο όργανο, αλλά ακόμη δεν είναι κατανοητό το τι θα πράττει αυτή η νέα αρχή» καταλήγει ο κ. Soros.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου