Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει δύο γυναίκες να σκαρφαλώνουν στον φράκτη στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, σε λιγότερο από 18 δευτερόλεπτα!


Λιγότερο από 18 δευτερόλεπτα. Τόσο χρόνο χρειάστηκαν δύο νεαρές γυναίκες για να ανέβουν τον συνοριακό φράχτη ΗΠΑ-Μεξικού που κοστίζει εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα φορολογουμένων.
Σε ένα βίντεο που τράβηξε ο Roy Germano, δύο γυναίκες δείχνουν πόσο εύκολο είναι να φτάσεις στην κορυφή σκαρφαλώνοντας τους χαλύβδινους σωλήνες του φράκτη σε λιγότερο από 18 δευτερόλεπτα.
Το βίντεο - το οποίο θέτει το ερώτημα "αξίζει η δαπάνη;" – σε υπερασπιστή των μεταναστών, ο οποίος αναγνώρισε ότι το τμήμα του φράκτη είναι κακοσχεδιασμένο. Το εμπόδιο του κόστους των φορολογουμένων κατά μέσο όρο είναι περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια ανά μίλι του φράχτη στα σύνορα.
"Τεράστια χρηματικά ποσά διοχετεύονται σε αυτό, και δεν έχουμε δει πραγματικά πρόοδο," είπε ο Cesar Espinosa, μιλώντας για λογαριασμό των μεταναστών στο Houston του Τέξας.
"Πρέπει να έχουμε έναν συνδυασμό υψηλής τεχνολογίας και μη επανδρωμένων predator drones. Χρειαζόμαστε πρόσθετο εργατικό δυναμικό κατά μήκος των συνόρων, στη συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση χρειαζόμαστε να χτίσουμε αυτούς τους ασφαλείς φράχτες για να εξασφαλίσουμε πραγματικά τα σύνορα," δήλωσε ο Espinosa.
Ο Bob Price, της οργάνωσης ‘U.SBorder Watch’, είπε ότι το βίντεο είναι «παραπλανητικό» σε μια συνέντευξη στο MyFoxHouston.
«Αν είναι αυτό για το οποίο ξοδεύουμε τα χρήματά μας, θα έλεγα ότι αυτό είναι σωστό, αλλά αυτό δεν είναι αυτό που ζητεί ο Νόμος Secure Fence," είπε ο Price.
Το 2006 ο Νόμος Secure Fence έκανε έκκληση για ένα διπλό στρώμα φράχτη και ανιχνευτές κίνησης, αλλά το έργο πεθαίνει με αργό θάνατο.
Ο Price επισήμανε ένα άλλο βίντεο που δείχνει τμήματα του συνοριακού φράχτη που είναι σωστά χτισμένα - και έχουν μειώσει αποτελεσματικά τη διέλευση των συνόρων μέχρι και 95 τοις εκατό.
Δείτε το βίντεο

Στο μεταξύ οι ακτιβιστές του Tea party στο Τέξας, ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένοι με την σταθερή αντίθεσή του κυβερνήτη του Τέξας και υποψήφιο Ρεπουμπλικάνο για τις προεδρικές εκλογές, Rick Perry για τον φράχτη.
Ο Perry υπέγραψε επίσης νόμο που δίνει στους παράνομους μετανάστες διδάκτρων για τα πανεπιστήμια του Τέξας. Και ομάδες του Tea party στο Τέξας έστειλε στον Perry ανοικτή επιστολή εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την αποτυχία του να πάρει το νόμο που ψηφίστηκε ότι θα θέσει εκτός νόμου τις «ιερές πόλεις», τους δήμους που προστατεύουν τους λαθρομετανάστες.
Διάβασε και τα άρθρα :

Δείτε δύο αποκαλυπτικά βίντεο για το θέμα:


1. 
2.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου