Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

“Ηλίθιες” κατά την Γερμανία οι ιδέες των ΗΠΑ για την κρίση


«Διορθώστε πρώτα τα του οίκου σας, και μετά μας δίνετε συμβουλές…».
Αυτή είναι η απάντηση της Γερμανίας προς την Αμερική, μετά την προτροπή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, να αυξηθεί το ποσό του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης στα $3 τρισ. από τα σημερινά $650 δισ.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να είχε αυτή την ηλίθια ιδέα…», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble αναφερόμενος στην πρόσφατη  πρόταση του Αμερικανού ομολόγου του, Tim Geithner.
«Το αποτέλεσμα θα ήταν να διακινδυνεύσουν οι αξιολογήσεις ΑΑΑ των κρατών μελών της ΕΕ. Ποιο θα ήταν το νόημα;»  αναρωτήθηκε, και πρόσθεσε πως: «είναι πάντα πιο εύκολο να συμβουλεύεις τους άλλους, παρά να αποφασίζεις για τον εαυτό σου. Και εγώ, δηλώνω έτοιμος να προσφέρω συμβουλές στην αμερικανική κυβέρνηση».
Αυτά τα σκληρά σχόλια έρχονται να προστεθούν στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας, και μάλιστα στον απόηχο των πρόσφατων παρατηρήσεων του προέδρου Ομπάμα, που κατέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες, επειδή άφησαν τη κρίση χρέους να εξελιχθεί έτσι, ώστε να απειλεί πλέον ολόκληρο τον κόσμο.

The Telegraph.
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου