Σας νοιάζουν οι ελληνικές εκπομπές CO2; Εμένα δεν με νοιάζουν καθόλου (ή μάλλον με νοιάζουν γιατί με την Ύφεση θα πέφτουν... δηλαδή, με την μείωσή τους, θα δείχνουν την φτώχεια μας).
Θα θυμάστε ότι ένα από τα πρώτα επιχειρήματα κατά των αιολικών (πέραν κόστους και αισθητικού αίσχους) ήταν ότι δεν μειώνουν το CO2, αφού η ύπαρξή τους, σε οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από το αμελητέο, συνεπάγεται την ανάγκη για "εφεδρεία" και συχνά "θερμή εφεδρεία". Δηλαδή κάποιο καζάνι καίει περιμένοντας την μείωση του αέρα (ή, εξ ίσου ενοχλητικό, φυσάει όταν δεν υπάρχει ζήτηση ρεύματος). Στην περίπτωση της Γερμανίας, οι μελέτες έδειξαν ότι η ανάγκη εφεδρείας αυξάνει τις εκπομπές CO2 όπου υπάρχουν πολλά αιολικά, αφού αναγκάζονται να δουλεύουν καζάνια με μη παραγωγικό τρόπο. Με συνέπειες αντίστοιχες των αυξημένων ρύπων και αυξημένης κατανάλωσης σε αυτοκίνητο που αυξομειώνει ταχύτητα συνεχώς, αντί να έχει σταθερή ταχύτητα.
Η Ιρλανδία έχει μερικά κοινά με το μοντέλο στο οποίο μας οδηγούν οι φωστήρες της ΡΑΕ και τα αφεντικά τους: ΑΠΕ και αέριο. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι υπάρχει συσχέτιση έντασης εκπομπών CO2 με υψηλές διαθεσιμότητες αιολικής ενέργειας, και ότι χωρίς υδροηλεκτρικά (προφανώς για αντλησιοταμίευση), οι εκπομπές CO2 αυξάνονται όσο αυξάνεται η συμμετοχή της αιολικής ενέργειας. Ότι έλεγε και η Ε.ΟΝ... Και εάν το βασικό καύσιμο είναι αέριο, η ζημιά είναι μικρή. Εάν είναι κάρβουνο, τα αιολικά είναι καταστροφή. Για αυτό η Ταγάρω δεν ήθελε λιγνίτη...
Θα το ξαναπώ. Πολλά εκατομμύρια πετιούνται σε αιολικά. Χωρίς ενεργειακό ή περιβαλλοντικό αντίκρυσμα. Εκατομμύρια που δεν έχουμε και που θα ξεπληρώνουν τα παιδιά μας με λογαριασμούς της ΔΕΗ για 20 και 30 χρόνια.
http://www.clepair.net/IerlandUdo.html. Για μουσική υπόκρουση, πάνω δεξιά.
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/09/co2.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου