Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δεν αποκλείει «επιλεκτική χρεοκοπία» ο Γιούνκερ


Προσπαθούμε να αποφύγουμε λύση που θα επιφέρει «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας αλλα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η γαλλογερμανική συμφωνία μπορεί να διευκολύνει την επίτευξη λύσης στη συνάντηση κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Πρόσθεσε επίσης ότι το ευρώ δεν είναι σε κίνδυνο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί σήμερα συνολική συμφωνία την Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η σημερινή συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών δεν θα προβλέπει την επιβολή φόρου στα κέρδη των τραπεζών.
 ”Στάση πληρωμών”
Το σχέδιο συμφωνίας της σημερινής συνόδου κορυφής προβλέπει περικοπή του δημοσίου χρέους της Ελλάδας και κινδυνεύει να συνεπάγεται “στάση πληρωμών”, δήλωσε διπλωματική πηγή.
Επί του σχεδίου το οποίο ετέθη στο τραπέζι των συνομιλιών σήμερα το πρωί, έπειτα από την επίτευξη γαλλο-γερμανικού συμβιβασμού κατά τη διάρκεια της νύκτας στο Βερολίνο, “θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εταίροι ως προς το σύνολο σχεδόν των σημείων”, πρόσθεσε η πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου