Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Βενιζέλος σπρώχνει τον Ραγκούση στην έξοδο

Το προτελευταίο χτύπημα δέχθηκε ο Ραγκούσης από τον Βενιζέλο με τις υπογραφές των 21 βουλευτών που ζητούν την άμεση σύγκληση διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των ταξί. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες». Είναι φανερό ότι οι 21 βουλευτές επικρίνουν τον Ραγκούση για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.
Μάλιστα η πρωτοβουλία των 21 βουλευτών καθίσταται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πολιτικά, καθώς από την Τρίτη υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Έξαρχο, τον εισηγητή του κόμματος Γ. Αμοιρίδη και τον Ραγκούση για να συνεδριάσει το ΚΤΕ την επόμενη εβδομάδα. Με δεδομένο ότι αυτό το γνώριζαν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι τα κίνητρα ήταν πολιτικά και στρέφονταν εναντίον του υπουργού.
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Τ. Αντωνίου, Ν. Σαλαγιάννης, Ν. Αλευράς, Χ. Αράπογλου, Κ. Καρτάλης, Σ. Γιαννακά, Θ. Ρομπόπουλος, Γ. Βούρος, Λ. Γρηγοράκος, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Μ. Τζελέπης, Σ. Μερεντίτη, Β. Γερανίδης, Δ. Λιντζέρης, Δ. Καρύδης, Εύα Καιλή, Β. Γιουματζίδης, Ο. Ρεντάρη, Μ. Κατρίνης.
Ουσιαστικά έχουμε μία δυναμική εμφάνιση της «ομάδας Βενιζέλου», η οποία φαίνεται ότι έχει αποκτήσει εσχάτως (δηλαδή μετά τον ανασχηματισμό…) περισσότερα μέλη.
22ος ο Β. Κεγκέρογλου
Στους 21 προστίθεται και ο Βασίλης Κεγκέρογλου που με δήλωσή του πρότεινε «απελευθέρωση με κανόνες» και καταδικάζει την ρύθμιση Ραγκούση ως «άναρχη απελευθέρωση που πηγάζει από την νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορρύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα». Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό «διάλογο που θα εκτονώσει την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου