Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ απειλούν ότι θα εισβάλουν στην Κωνσταντινούπολη

Οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ απειλούν ότι θα εισβάλουν στην Κωνσταντινούπολη

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε ισχυρίζονται ότι θα «απελευθερώσουν» την Κωνσταντινούπολη

Μπορεί να προελαύνουν στο Ιράκ, όμως, για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε αυτό δεν είναι αρκετό και σχεδιάζουν να εισβάλουν και στην Κωνσταντινούπολη...

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο προσηλυτίζουν ακόμα και 9χρονια παιδιά στο Ισλάμ και τους μεταφέρουν τις διδαχές της βίας, στελέχη της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι θα «απελευθερώσουν» την Κωνσταντινούπολη.

Κατηγορούν, μάλιστα, την Τουρκία ότι εμποδίζει την ροή του ποταμού Ευφράτη, με αποτέλεσμα η βόρεια Συρία και συγκεκριμένα η περιοχή Ράκα, η οποία θεωρείται η «πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους», να υποφέρει από ξηρασία.

«Προσεύχομαι στον Αλλάχ ότι οι αποστάτες της τουρκικής κυβέρνησης θα αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους, γιατί αν δεν το κάνουν τότε θα απελευθερώσουμε την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου της οργάνωσης, Αμπού Μόσα, στο Vice News.

Όταν ο δημοσιογράφος του δικτύου ρώτησε τον Μόσα αν πρόκειται για απειλή, εκείνος απάντησε καταφατικά προσθέτοντας ότι είναι «ξεκάθαρη απειλή» και συμπληρώνοντας πως αν η Τουρκία δεν ανοίξει το φράγμα στη χώρα για την ροή του νερού τότε θα το ανοίξουν από την Κωνσταντινούπολη.

Στο βίντεο που κατέγραψε ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας καταγράφονται οι προσπάθειες των ενηλίκων να μεταφέρουν το πνεύμα της τζιχάντ στα ανήλικα, τα οποία εκπαιδεύονται σε ειδικές κατασκηνώσεις, όπου μαθαίνουν να χειρίζονται καλάσνικοφ και να ακολουθούν πιστά τις εντολές των στελεχών του ΙΚΙΛ για να γίνουν μελλοντικοί εξτρεμιστές.



http://www.protothema.gr/world/article/401576/oi-tzihadistes-tou-ikil-apeiloun-oti-tha-eisvaloun-stin-konstadinoupoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου