Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Κυρίως αρνητικές οι επιπτώσεις από την μετανάστευση», παραδέχεται αριστερός οικονομολόγος


Ο καθηγητής Robert Rowthorn, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, αυτοπροσδιοριζόμενος πρώην μαρξιστής, και μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο της αριστεράς, παραδέχτηκε ότι η μαζική μετανάστευση ζημιώνει το Ηνωμένο Βασίλειο και η συνεισφορά της στην οικονομία είναι «απίθανο να είναι πολύ μεγάλη».

Ο Rowthorn, ο οποίος πραγματοποίησε μια έκθεση για το think-tank Civitas’, βρήκε ότι μπορεί να μην υπάρχουν καν οικονομικά οφέλη που να έχουν αποκτηθεί από τη μετανάστευση.

Οι συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης «είναι ως επί το πλείστον αρνητικές για τον υπάρχοντα πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου και τους απογόνους τους», είπε.

«Ανεξέλεγκτη αύξηση στον πληθυσμό έχει τελικά αρνητικό αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο εξαιτίας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της, όπως ο συνωστισμός, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής», λέει οRowthorn.

«Αυτές οι απώλειες υπερτερούν τελικά της μικρής αύξησης του μέσου όρου των μισθών που φαίνεται να προκύπτει από τη μαζική μετανάστευση».

«Αν πολλοί από τους μετανάστες αδυνατούν να βρουν δουλειά, ή αν καταλήγουν σε θέσεις χαμηλής ικανότητας ή αν εκτοπίζουν τους ντόπιους εργαζόμενους, η μεγάλης κλίμακας μετανάστευση έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τα οικονομικά του δημοσίου».

«Ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι θετικός ή αρνητικός, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απίθανο να είναι πολύ μεγάλος. Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι η μετανάστευση στην παρούσα κλίμακα, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε πολύ ταχύτερη αύξηση του πληθυσμού και σε ένα πολύ μεγαλύτερο συνολικό ΑΕΠ από ό, τι θα ήταν διαφορετική περίπτωση, με συνακόλουθη πίεση στις υποδομές και το περιβάλλον».

«Ανειδίκευτοι εργάτες έχουν υποστεί κάποια μείωση των μισθών τους, λόγω του ανταγωνισμού από μετανάστες»,

«Ακόμα και στην πιο αισιόδοξη παραδοχή, τα οικονομικά και φορολογικά οφέλη για τους υπάρχοντες κατοίκους και τους απογόνους τους από μια μεγάλης κλίμακας μετανάστευση είναι μικρά σε σύγκριση με τις επιπτώσεις της στην αύξηση του πληθυσμού».

ΚΟ: Η αλήθεια είναι ότι ο κοινός παρανομαστής πίσω από την ανεξέλεγκτη (λαθρο)μετανάστευση των τελευταίων δεκαετιών που πλήττει αποκλειστικά τις χώρες της Δύσης, δεν είναι η οικονομία. Ούτε βέβαια, "ανθρωπιστικοί λόγοι". Είναι οι ψήφοι, στις οποίες προσδοκούν τα χρεοκοπημένα συστημικά κόμματα εξουσίας, που έντρομα βλέπουν τους γηγενείς να απεγκλωβίζονται από τα μαντριά τους και να στρέφονται σε («ακραία» για αυτούς) κόμματα που μιλάνε για έθνος και παράδοση. Και για αυτόν τον λόγο, η (λαθρο)μετανάστευση είναι επιθυμητή από την ελίτ προκειμένου να επιτευχθεί το σπάσιμο του ομοιογενούς πληθυσμού, μέσω της ονειρεμένης «διαφορετικότητας» (αλλά μόνο σε Λευκές χώρες). Όπου μέσα σε μια κοινωνία «διαφορετικότητας», οι γηγενείς θα είναι απλά μια «κοινότητα». Και εν συνεχεία μια μειονότητα. Στην ουσία η επιβαλλόμενη "διαφορετικότητα" αποτελεί μια σιωπηλή γενοκτονία του λευκού γηγενούς πληθυσμού.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου