Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

«Συναγερμός» σε Νέα Υόρκη και Σαουδική Αραβία για τον ιό Έμπολα

Φωτογραφία αρχείου

Φόβοι για ασθενή με τον ιό σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης - Κρούσμα και στη Σαουδική Αραβία: 40χρονος επέστρεψε μολυσμένος από επαγγελματικό ταξίδι 

Ο πολύ υψηλός πυρετός ενός ασθενή στη Νέα Υόρκη σήμανε συναγερμό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Δυτική Αφρική, εκεί όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα του ιού Έμπολα. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο άντρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και υποβάλλεται σε εξετάσεις. 

Σύμφωνα με το νοσοκομείο «Ορος Σινά» στο Απερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, ο ασθενής, που παρουσίασε υψηλό πυρετό και γαστρεντερικά προβλήματα, έχει τεθεί σε απομόνωση και υποβάλλεται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί πού οφείλονται τα συμπτώματα αυτά.

Όπως μεταδίδει το RT, 50 ειδικοί από τις ΗΠΑ προσπαθούν να «συγκρατήσουν» το ξέσπασμα του ιού στη Δυτική Αφρική. 

Φόβοι για εξάπλωση του ιού και στην Σαουδική Αραβία 

Την ίδια ώρα άλλο ένα κρούσμα του ιού Εμπολα εμφανίστηκε στη Σαουδική Αραβία αυτή τη φορά. Οι γιατροί στη Σαουδική Αραβία εξετάζουν έναν 40χρονο άντρα, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Σιέρα Λεόνε, καθώς παρουσίασε συμπτώματα που «οδηγούν» στο συμπέρασμα ότι πιθανώς έχει προσβληθεί από τον ιό. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ο άντρας βρίσκεται ήδη σε απομόνωση. 


Οι προσβληθέντες από τον ιό στις χώρες της δυτικής Αφρικής φτάνουν τους 1.603, ενώ στους 887 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ξέσπασμα του ιού Έμπολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου