Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ίδρυση ισλαμικού κράτους και στην Νιγηρία! Σύντομα και στην Ελλάδα;

bokoharam

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανακοίνωσε την «ίδρυση» ισλαμικού κράτους στις πόλεις και τα χωριά τα οποία ελέγχει στην βορειοανατολική Νιγηρία.

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου έκανε τη σχετική ανακοίνωση σε βίντεο με το οποίο δίνει συγχαρητήρια στους μαχητές του για την κατάληψη της πόλης Γκουόζα νωρίτερα τον Αύγουστο.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο Αμπ. Σεκάου δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει εδάφη της Συρίας και του Ιράκ και έχει ιδρύσει εκεί ισλαμικό χαλιφάτο. Ο νιγηριανός στρατός χαρακτήρισε την ίδρυση «κενή περιεχομένου». Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην βορειοανατολική Νιγηρία από το 2009, όταν η Μπόκο Χαράμ άρχισε την ένοπλη ανταρσία της. Η Γκουόζα, πόλη 265.000 κατοίκων, είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο που πέφτει στα χέρια των φανατικών ισλαμιστών. Η οργάνωση ύψωσε τις σημαίες της στο παλάτι του Εμίρη της Γκουόζα, παραδοσιακού κυβερνήτη της περιοχής. Η πόλη δεν απέχει πολύ από το Τσιμπόκ, απ' όπου η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει περισσότερες από 200 μαθήτριες τον Απρίλιο. Σε προηγούμενο βίντεο, ο κ. Σεκάου έδινε συγχαρητήρια στο Ισλαμικό Κράτος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει τις σχέσεις του μαζί του.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Αθήνα αγγίζει σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις το 1.000.000. Τετραπλάσιος δηλαδή αριθμός από αυτόν της πόλης της Νιγηρίας. Και αναρωτιέται κανείς πόσο καιρός θα περάσει μέχρι να έχουμε την πρώτη τέτοια ίδρυση και στην πατρίδα μας!

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/14466-2014-08-25-12-03-13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου