Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ακόμη κι ο ΣΕΒ ”Aγανάκτησε” για την Εργατιά! Για κάθε 100 € μισθού, 78 € εισπράττονται από το Κράτος!


Να δω και τον ΣΕΒ να κατεβαίνει στο Σύνταγμα με το ΠΑ.ΜΕ. και τι στον κόσμο. 
Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα όπως δείχνουν, ο ΣΕΒ μάλλον αναφέρει το παράδειγμα για να τονίσει τις αυξημένες εργοδοτικές εισφορές, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε.
Ο Παπανδρέου με τους Τραπεζίτες της Εσπερίας έχουν βαλθεί να κάνουν την Ελλάδα Παράδεισο…Παράδεισο των Funds…Μισθοί στα 300,00 €…ασφαλιστικά ταμεία στον καιάδα… ιδιωτική ασφάλιση με το αζημείωτο όσοι έχουν….και δημόσια περιουσία σε τιμές που σκέφτεσαι, μήπως κερδίσαμε περισσότερα από το πέρασμα του Ταμερλάνου….
Στην eKathimerini.gr διαβάζουμε :
Σε ληστρικά επίπεδα κυμαίνεται το μη μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συμπεριέλαβε ο ΣEB στο υπόμνημά του προς το υπουργείο Oικονομικών για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει ένας μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα, το κράτος και τα ασφαλιστικά Ταμεία εισπράττουν παράλληλα 78 ευρώ. Eπιπλέον, σύμφωνα με τον ΣEB, ο συντελεστής 33% για φορολογούμενο που εργάζεται 6 ημέρες, σημαίνει ότι οι δύο από αυτές πηγαίνουν στο κράτος.
Αναλυτικότερα, για τη φορολογία εισοδήματος ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι τα φορολογικά / κοινωνικοασφαλιστικά βάρη που συνδέονται με το εισόδημα ενός χαμηλόβαθμου στελέχους (της τάξεως των 2.500 ευρώ μέσου ονομαστικού μισθού, έχουν λόγο ετήσιου καθαρού εισοδήματος προς επιβαρύνσεις 1:0,78. Δηλαδή για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει ο μισθωτός, παράλληλα 78 ευρώ εισπράττονται από το κράτος και το ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, σε ονομαστικό μηνιαίο μισθό 2.500 ευρώ, αναλογούν φόροι 301,69 ευρώ (με τις περσινές ρυθμίσεις), ενώ οι εισφορές εργαζομένου και εργοδότη στο ΙΚΑ είναι 1.101,50 ευρώ. Το καθαρό εισόδημα στα χέρια του εργαζόμενου είναι 1.798,31 ευρω, ενώ οι φόροι και εισφορές 1.403,19 ευρώ. Oποιοσδήποτε συντελεστής πάνω από το 33%, δίνει την αίσθηση του ληστρικού για τον φορολογούμενο που προσφέρει προσωπική εργασία, υποστηρίζει ο ΣEB και διευκρινίζει ότι ο μέγιστος συντελεστής που ισχύει σήμερα θα μπορούσε να παραμείνει για πολύ υψηλά εισοδήματα, π.χ. άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου