Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Άθεοι σκίζουν σελίδες από τη Βίβλο


Σε μια δημόσια επίδειξη αντιχριστιανικού μένους, ομάδα από άθεους, έσκισε το Σάββατο, φωτοτυπίες με στίχους της Βίβλου που τους βλέπουν ως ‘ανήθικους’ και ‘παράνομους’.
Στην διαδήλωση έλαβαν μέρος δεκάδες μέλη της 'ουμανιστικής ομάδας' που ονομάζεται ‘Σκεπτικιστές τουBackyard’, στη βάση του Huntington Beach Pier στη Νότια Καλιφόρνια.
Μερικοί από τους στίχους στους οποίους είναι αντίθετη η ομάδα περιλαμβάνονται τα Ματθαίος 5:29 και Ιάκωβος 5:14-15, το οποίο αναφέρει:
«Υπάρχει κανείς ανάμεσά σας άρρωστος; Τότε πρέπει να προσκαλέσει τους πρεσβύτερους της εκκλησίας και να προσευχηθούν πάνω του, χρίοντάς τον με λάδι στο όνομα του Κυρίου. (ευχέλαιο). Και η προσευχή που προσφέρεται με πίστη θα σώσει τον πάσχοντα, και ο Κύριος θα τον σηκώσει ...»
Ο Bruce Gleason, ο οποίος ηγείται της ομάδας, είπε στηνChristian Post νωρίτερα ότι "το έκανε αυτό για να κάνει αυτόν τον κόσμο καλύτερο" επειδή αισθάνθηκε ότι «η λογική, η επιστήμη, και η κριτική σκέψη θα κάνουν πολύ περισσότερα από την προσευχή και την πίστη."
Επέμεινε ότι δεν προσπαθούν να προσβάλλουν τους ανθρώπους. Μόνο τυπωμένα φύλλα χαρτιού από αποσπάσματα της Βίβλου επρόκειτο να σχίσουν. Όμως την ώρα που τελείωνε η αντιχριστιανική εκδήλωση του Σαββάτου,ο ειλικρινής άθεος άρπαξε και μερικές σελίδες από τη Βίβλο.
"Απλά θέλω να σκίσω τις σελίδες της Βίβλου, που είναι παράνομες," δήλωσε ο Gleason, σύμφωνα με το OrangeCounty Register.
Οι Σκεπτικιστές του Backyard έχουν γίνει όλο και πιο δραστήριοι στο Orange County με την παρουσίαση αρκετών διαφημιστικών καμπανιών σε πίνακες και άλλους χώρους στην αποβάθρα όλο το χρόνο.
Η τελευταία αθεϊστική εκδήλωση του Σαββάτου προσέλκυσε περίπου 100 άτομα, με κάποιους Χριστιανούς να επιλέγουν να συμμετάσχουν στην ομάδα σε μια συζήτηση.
Ο Greg Allen ήταν μεταξύ των χριστιανών που εξέφρασε τη διαφωνία του.
"Παραποιούν την χριστιανική άποψη και αυτό που η Αγία Γραφή πραγματικά παρουσιάζει», είπε, όπως αναφέρεται τοRegister.
Σχ. ΚΟ: Το μόνιμο ερώτημα – καταντά κουραστικό πλέον – του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ είναι : Γιατί όλοι αυτοί οι «άθεοι» δεν κάνουν το ίδιο και με άλλα «ιερά βιβλία», όπως ας πούμε… το Κοράνι; (!) Δεν έχει «ανήθικους» (sic) και «παράνομους» στίχους το Κοράνι; Ή η «αθεΐα» τους ξεκινάει και τελειώνει στον Χριστιανισμό; Προφανώς, έχει γεμίσει ο κόσμος «παλικάρια». Και Ψαριανούς…. Σημείο των καιρών, θα μου πεις.
Α, και κάτι άλλο. Όταν ‘άθεοι’ σκίζουν τη Βίβλο είναι «σκεπτικιστές» που θέλουν ένα «καλύτερο κόσμο». Όταν πάστορες απειλούν ότι θα κάψουν το Κοράνι, είναι «επικίνδυνοι», «φανατικοί», «κήρυκες μίσους» που τους απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου