Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Θα μείνουν χωρίς ρεύμα 300.000 άνεργοι και συνταξιούχοι


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους κοπεί το ρεύμα βρίσκονται πάνω από 300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και καταναλωτές που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και οι οποίοι πληρώνουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις τον λογαριασμό τους, έχοντας κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ. Τον κίνδυνο αυτό παραδέχεται η Επιχείρηση, αφού στην τροπολογία για το ειδικό τέλος δεν υπάρχει πρόβλεψει για διακανονισμό.
Την ίδια στιγμή η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την επέκταση του μέτρου και για τα έτη 2013-2014.
Σύμφωνα με τα Νέα, το 2010 οι καταναλωτές της ΔΕΗ που αναγκάστηκαν να έρθουν σε διακανονισμό με την επιχείρηση για την εξόφληση των λογαριασμών της ξεπέρασαν τους 300.000, αριθμός που σήμερα πρέπει να έχει αυξηθεί.
Πρόκειται για πελάτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς της τάξης των 60 και 80 ευρώ, όπως ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών που αντιμετωπίζονται σαν ξεχωριστή κατηγορία από τη ΔΕΗ καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να πληρώσουν σε 6 δόσεις. Τώρα, ακόμη κι αν αυτοί υπαχθούν στη μειωμένη κλίμακα του τέλους (του 0,5 ευρώ/ τ.μ.) θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση χωρίς δυνατότητα διακανονισμού. Διαφορετικά, η ΔΕΗ θα πρέπει να τους κόψει το ρεύμα.
Όπως μάλιστα σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ, επειδή το μέτρο θα επιβληθεί για φέτος αλλά και για το 2012 διαφαίνεται ο κίνδυνος να καταστεί αδύνατη η πραγματοποίηση οποιουδήποτε διακανονισμού για έναν ολόκληρο χρόνο.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231129392

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου