Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Κατέβασαν την Ελληνική σημαία και τους πρόλαβαν πριν την κάψουν

Μαθητές Λυκείου οι δράστες

"Τούρκος" δήλωσε ο ένας μαθητής


Πριν από λίγες ημέρες, στο ορεινό Πομακικό χωριό Γλαύκη, του νομού Ξάνθης, δύο 18χρονοι νεαροί Πομάκοι, αποφάσισαν να «παίξουν» (σύμφωνα με ομολογίες συμμαθητών τους) με τον «ιδιότροπο» διευθυντή, που δεν επέτρεπε να πειράζουν την Ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στο προαύλιο του σχολείου. Και αποφάσισαν να κατεβάσουν την σημαία από τον ιστό και να την κάψουν!
Η προσπάθειά τους δεν ολοκληρώθηκε, όταν τους αντιλήφθηκε υπάλληλος του σχολείου ο οποίος και φώναξε αμέσως για βοήθεια τον διευθυντή. Φυσικά, οι «δράστες» είχαν ήδη φύγει, αλλά μόλις τότε ξεκινούσε μία περιπέτεια που θα την θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια.
Οι έρευνες ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου έφτασαν γρήγορα σε αδιέξοδο, αφού οι νεαροί που αποφάσισαν να «σπάσουν πλάκα» μαζί του, είχαν εξαφανιστεί. Δεν υπήρχαν μαρτυρίες, επειδή το περιστατικό συνέβη χρονική στιγμή κατά την οποία δεν υπήρχαν μαθητές στο προαύλιο. Έτσι, η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία, που ανέλαβε να την εξιχνιάσει και να βρει τους δράστες απόπειρας καταστροφής και προσβολής της σημαίας, του εθνικού μας συμβόλου.
Στο αστυνομικό τμήμα του Εχίνου, στο οποίου μεταφέρθηκαν όλοι οι μαθητές του σχολείου έγινε η ανακάλυψη των «δραστών». Ο ένας νεαρός είναι κάτοικος Εχίνου και ο άλλος κάτοικος Γλαύκης. Ο δεύτερος, «παιδί με ψυχολογικά αλλά και άλλα προβλήματα», όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι συμμαθητές του, φώναξε ανάμεσα στους υπόλοιπους μαθητές πως είναι «Τούρκος» και έφυγε από το αστυνομικό τμήμα.
Ο πατέρας του νεαρού από τον Εχίνο, μαθαίνοντας αυτό που έγινε και χωρίς να έχει προλάβει να συζητήσει με τον γιό του δήλωσε πως «εάν το παιδί μου δηλώνει Τούρκος, τότε μπορεί να πάει να μείνει στην Τουρκία. Μάλιστα καλό θα ήταν να φύγει αμέσως για εκεί, επειδή εμείς είμαστε Έλληνες, Πομάκοι και γεννηθήκαμε εδώ στην Ελλάδα», ξεκαθαρίζοντας την δική του θέση, αλλά και τη θέση του τεράστιου ποσοστού της κοινωνίας των Πομάκων, οι οποίοι τάσσονται αλληλέγγυοι με την πατρίδα τους, την Ελλάδα.
Αφού ολοκληρώθηκε η προανάκριση, οι μαθητές αποχώρησαν, οι δράστες βρέθηκαν, αλλά το «στίγμα» της δραστηριότητας του νεαρού από την Πάχνη (επίσης Πομακικό ορεινό χωριό της περιοχής απέδειξε την υψηλή δραστηριότητα των τούρκων πρακτόρων που δρουν ανεξέλεγκτοι στην περιοχή και έχουν καταφέρει να εμφυσήσουν τα ιδεώδη της Άγκυρας και το μίσος για την Ελλάδα, σε μερίδα συχνά αμόρφωτων ατόμων ή ατόμων με διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, που κατοικούν στην συγκεκριμένη ορεινή περιοχή.
Η τιμωρία που αναμένει τους «εμπρηστές» μαθητές, πιθανότατα θα είναι υψηλότατο πρόστιμο ή ακόμη και φυλάκιση, για προσβολή εθνικού συμβόλου. Όμως, συνεχίζει να μην επιβάλλεται τιμωρία στους πράκτορες που σκορπούν το «δηλητήριο» στις ψυχές και στο μυαλό νέων ανθρώπων. Αμέλεια, ανοχή ή αδιαφορία; Οι γονείς θα κληθούν να πληρώσουν ένα δυσβάσταχτο πρόστιμο για τα «κατορθώματα» των παιδιών τους, αλλά η πολιτεία δεν έχει πληρώσει ακόμη τις υψηλές υποχρεώσεις της προς τους Πομάκους που αγαπάνε την Ελλάδα και δηλώνουν υπερήφανα πως είναι Έλληνες, σε αντίθεση με κάποιους άλλους «Έλληνες» που δρουν συστηματικά για την αποδόμηση της χώρας και έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο από το κατέβασμα μίας σημαίας από τον ιστό ή το κάψιμο του εθνικού μας συμβόλου…
Οι συμμαθητές των «χαβαλέδων» νεαρών Πομάκων καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή την ενέργεια αυτή, η οποία όχι μόνο δεν τους βρήκε σύμφωνους, αλλά και τους εξόργισε γιατί στιγμάτισε και τους ίδιους. Μάλιστα, το χωριό Γλαύκη, στο οποίο συνέβη το περιστατικό, είναι υπόδειγμα χωριού φιλήσυχων ανθρώπων, οι οποίοι τάχθηκαν σύσσωμοι κατά της «ανοησίας» του νεαρού, ο οποίος αφού έκανε την «εξυπνάδα» του φρόντισε να εξαφανιστεί μη αντέχοντας να αντιμετωπίσει την ευθύνη της πράξης του ή έστω να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη για την ενέργειά του. Προφανώς, οι «καθοδηγητές» του δεν του έχουν διδάξει την υπερηφάνεια και την ανδρεία, επειδή οι ίδιοι δεν είναι κάτοχοι αυτών των ιδιοτήτων.
Η υπερηφάνεια όμως και η ανδρεία, είναι κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Πομάκων, που συνεχίζουν να αντιστέκονται και να καταδικάζουν τις προβοκατόρικες ενέργειες, ακόμη και όταν αυτές είναι ανοησίες νέων παιδιών, που τα εκμεταλλεύονται οι, γνωστοί σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, περιφερόμενοι αντιπρόσωποι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Ας ελπίσουμε πως η Ελληνική πολιτεία θα αφυπνισθεί και θα πάρει κάποια στιγμή τα απαραίτητα και κατάλληλα εκείνα μέτρα που θα είναι ταυτόχρονα ένα ηχηρό χαστούκι προς όλους εκείνους που εργάζονται συστηματικά για την Τουρκοποίηση της Ελληνικής Θράκης.

Κωνσταντίνος

Απο το μπλογκ Kostasxan-Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου