Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η Μπακογιάννη έδωσε το όνομα της Μακεδονίας και πήρε τη βίζα από τις ΗΠΑ!

Η Ντόρα με τα δώρα…!

Από το κακό στο χειρότερο η κυρία Μπακογιάννη, που κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, υπέγραψε με τον αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ το Πρωτόκολλο συνεργασίας για την άρση του καθεστώτος της βίζας για τους έλληνες ταξιδιώτες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ!
Με απλά λόγια, ενώ γνώριζε από πριν την συγκεκριμένη εξέλιξη (είχε συναντηθεί με τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα πριν την ανακοίνωση της «εξαίρεσης» προσγείωσης του αεροπλάνου των Σκοπίων), φρόντισε να κάνει την παραχώρηση της προσγείωσης του αεροπλάνου που μετέφερε τον Σκοπιανό ομόλογό της Αντόνιο Μιλόσοσκι και το οποίο έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Βέβαια, η κυρία Μπακογιάννη – Κούβελου – Μητσοτάκη προφανώς ευελπιστούσε να «ισοφαρίσει» τις άσχημες εντυπώσεις της προσγείωσης με την ανακοίνωση της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας για την άρση της βίζας στους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ… Αλλά μάλλον δεν τα είχε λογαριάσει και τόσο καλά…
Φυσικά, αυτό που όλοι γνωρίζουν, είναι πως οι ΗΠΑ ήταν υποχρεωμένες να υπογράψουν το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ελεύθερης εισόδου των Ελλήνων στις ΗΠΑ, λόγω του ότι ήμασταν το τελευταίο κράτος της Ευρώπης για το οποίο ίσχυε το καθεστώς της βίζας! Η κυρία Μπακογιάννη, λοιπόν, φρόντισε να πάρει το αυτονόητο και παρέδωσε στους αμερικανούς και τους υποτακτικούς τους (Σκόπια) το απαγορευμένο, δηλαδή τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους!!!
Η αίσθηση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής μίας χώρας και της προσωπικής της ευθύνης έναντι των πολιτών που εκπροσωπεί, ελάχιστα απέχει από την αίσθηση πωλητή –και μάλιστα κακού πωλητή- σε παζάρι ανατολίτικης αγοράς!!! Μη συναισθανόμενη προφανώς τις εθνικές της ευθύνες αλλά και την προσωπική απέχθεια των Ελλήνων πολιτών προς το πρόσωπό της, που φρόντισε η ίδια –αλλά και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής- να εκτοξεύσει σε σημείο ρεκόρ, συνεχίζει να χαμογελά, έχοντας φυσικά την εντύπωση πως παράγει έργο ή πως οι ενέργειές της συνάδουν με την θέληση των Ελλήνων πολιτών.
Η πολιτική του «πάρε – δώσε» έχει εγκαινιαστεί από τον Κύπριο Πρόεδρο κύριο Χριστόφια, στις ανεκδιήγητες συνομιλίες του με τον κύριο Ταλάτ, αλλά κανείς δεν περίμενε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο αυτή την παραχωρητικότητα (σχετικά με την προσγείωση στην Κέρκυρα του αεροπλάνου των Σκοπίων) και την πράξη μιμητισμού από την κυρία Μπακογιάννη. Προφανώς, δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ζημίας που προκαλεί η εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής, όταν οι συνομιλητές είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Κι αυτό, γιατί η κυρία Μπακογιάννη αλλά και ο κύριος Καραμανλής δεν είναι σε θέση να βρούνε ούτε μία δικαιολογία ή έστω και ένα πραγματικό (και όχι θεωρητικό) όφελος το οποίο έχει προκύψει σε σχέση με τη διαφορά της χώρας μας με τα Σκόπια, στο ζήτημα του ονόματος. Ουσιαστικά, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας, έκανε μία οπισθοχώρηση πανικού και το μόνο στο οποίο μπορούμε πλέον να ελπίζουμε είναι να υποπέσουν σε τραγικά συνεχόμενα σφάλματα οι Σκοπιανοί ή να χάσουν την υπομονή τους οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ και να μετατρέψουν το σημερινό σκηνικό με «ιδιότυπες παρεμβάσεις»…
Η δήλωση του αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κυρίου Τζέιμς Στάινμπεργκ, πως «γίνεται εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών» αλλά και π πως «προωθείται η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών», ξεκαθαρίζουν το «τοπίο» και ουσιαστικά καρφώνουν την κυρία Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται απόλυτα εκτεθειμένη και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επανακάμψει και να διορθώσει την άσχημη εικόνα που απέκτησε στο εσωτερικό της Ελλάδας, ακόμη και σε αυτό το διόλου ευχάριστο προφίλ που είχε πριν την διάσκεψη του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου αποτυχημένο το «σύνθημα» που εισήγαγε το ιστολόγιο όταν αναφέρεται στο όνομα της κυρίας Μπακογιάννη – Κούβελου – Μητσοτάκη λέγοντας το «Η Ντόρα με τα δώρα»!
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Για όσο διάστημα ο πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Καραμανλής, δεν θα καταλαβαίνει το «βαρίδιο Ντόρα» και την καταλυτική της συμμετοχή στον καταποντισμό της εικόνας της κυβέρνησής του, τόσο και πιο γρήγορα θα απομακρύνεται από την πιθανότητα όχι μόνο να ξανακυβερνήσει τη χώρα ή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ακόμη και από την πιθανότητα να ξαναεκλεγεί ο ίδιος βουλευτής εάν και όποτε αποφασίσει να εκτεθεί στην γνώμη των Ελλήνων ψηφοφόρων…

Απο το μπλογκ Kostasxan-Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου