Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Οι Αγγλοι έβγαλαν και γλώσσα από πάνω για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Από το kouk-family

Παρά τον θαυμασμό και τα κολακευτικά σχόλια του διεθνή τύπου για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, τα βρετανικά ΜΜΕ έδειξαν μικροψυχία και εχθρικότητα.
Το βρετανικό BBC έκανε λόγο για αισθητη απουσία υψηλών προσκεκλημένων, και ανέφερε ότι στόχος του Μουσείου ήταν να φέρει σε δύσκολη θέση την Βρετανία και να ασκήσει πίεση για την επιστροφή των γλυπτών.
Η Independent είχε τίτλο "Ακρόπολη τώρα! Ενα μουσείο για τα Μάρμαρα του Ελγιν" και έγραψε ότι "όπως δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο μουσείο στον κόσμο, το μουσείο της Ακρόπολης σχεδιάστηκε για να στεγάσει κάτι που δεν του ανήκει".

Είναι περιτό να αναφέρουμε άλλες παρόμοιες απόψεις καθώς ήδη από τις παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε το μήκος κύματος και την παρανοϊκή στάση των Βρετανών.
Εδώ έφθασαν στο σημείο να πούν ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν μας ανήκουν !!!!!
Και σε ποιόν ανήκουν κύριοι Βρετανοί; Σε εσάς; Και με ποιό δικαίωμα; Του κλέφτη;
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε δεν είναι τα Μάρμαρα του Ελγιν. Μηπως τα έφτιαξε ο Ελγιν;
Δηλαδή αν έρθω εγώ στην Αγγλία, σας βουτήξω το Στόουνχετζ και το πάρω σε κομματάκια στην Ελλάδα, θα μπορώ πλεόν να ισχυρίζομαι ότι είναι δικό μου ;

Ξέρετε τι νομίζω, τα επιχειρήματα πλεόν τελείωσαν και έχουν αρχίσει οι σπασμωδικές ασυναρτησίες. Προσπαθούν με βλακώδη τρόπο να οικειοποιηθούν κάτι που δεν τους ανήκει.
Και ο εξευτελισμός τους έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Φυσικά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση. Αν επιστρέψουν όλες τις ελληνικές αρχαιότητες τα Βρετανικά μουσεία, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης αφού είναι γνωστό ότι τα κυριότερα εκθέματά τους είναι δικά μας, κλεμμένα, ελληνικά.

Εφθασαν μάλιστα στο σημείο, και καλά δείχνοντας μεγαλοψυχία, να μας προτείνουν να μας δανείσουν για ένα διάστημα τα μάρμαρα αν υπογράψουμε ότι τους ανήκουν !!!!!
Λοιπόν κ. Σαμαρά μου φαίνεται ήρθε η ώρα να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα. Με αυτό που μας πλήρωσε ο "φιλέλληνας" λόρδος Ελγιν. Προτείνω να δεχτείς.

Υπόγραψε, φέρε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και μετά βγές και κάνε μια ωραία δήλωση ότι τα Μάρμαρα άνηκαν, ανήκουν και θα ανήκουν για πάντα στην Ελλάδα. Ετσι κι αλλιώς θα μείνεις στην ιστορία σαν Ελληνας που έκανε ένα από τα μεγαλύτερα καλά στην χώρα του. Και σε πληροφορώ ότι μετά την δήλωσή σου κανείς πλεόν δεν θα θυμάται την υπογραφή σου...
Ετσι κι αλλιώς ένα από τα πιστεύω των δυτικών είναι, "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Εξάλλου μην ξεχνάς, κι ο Γαλιλαίος αφού μπροστά στους ιεροεξεταστές του Πάπα παραδέχθηκε ότι η Γη δεν κινείται, βγαίνοντας από το δικαστήριο αναφώνησε "Κι όμως κινείται". Κι έτσι έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος που διαπίστωσε την κίνηση της Γης.

(Ενταξει σε αυτό το τελευταίο ίσως έχω μερικές αντιρρήσεις γιατί σίγουρα κάποιος δικός μας αρχαίος θα το είχε διαπιστώσει πρώτος αλλά τέλοσπάντων)

Αντε λοιπόν κ. Σαμαρά κι είμαστε όλοι μαζί σου.........
Φέρε πίσω τα Μάρμαρά μας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου