Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Μνημόνιο παράδοσης της χώρας υπέγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη

Με πρόσχημα την... τρομοκρατία!

Στο περιθώριο της Συνόδου στην Κέρκυρα, η κυβέρνηση σφράγισε οριστικώς και αμετακλήτως την απόλυτη ελληνική συνεργασία με τις ΗΠΑ στο θέμα της τρομοκρατίας και ειδικότερα στην άνευ όρων ανταλλαγή πληροφοριών, όχι μόνο για τελεσθείσες τρομοκρατικές πράξεις, αλλά ακόμα και για «υπόπτους» που θεωρεί η αμερικανική πλευρά ότι έχουν «εκπαιδευτεί στην τρομοκρατία», ανεξαρτήτως χρονικού προσδιορισμού, προκειμένου να «πανηγυρίσει» η κυβέρνηση για την κατάκτηση της κατάργησης της αμερικανικής βίζας (visa waver).
Επιπροσθέτως, η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε, δημοσίως τουλάχιστον, στις δηλώσεις του αμερικανού Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Τζ. Στάινμπεργκ, ο οποίος ζήτησε από την Ελλάδα και την Τουρκια να ξεκινήσουν «άμεσο διάλογο» για να λύσουν τα προβλήματά τους.
Κατά τη Κυριακάτικη πρωινή συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του Αμερικανού υπουργού Τζ. Στάινμπεργκ, υπογράφτηκαν δύο συμφωνίες, με βάση τις οποίες ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της βίζας.
Στην πραγματικότητα, οι δύο αυτές συμφωνίες, (σ.σ. που είναι τρεις) αφορούν την άνευ όρων ελληνοαμερικανική συνεργασία στα θέματα της τρομοκρατίας και μάλιστα κατά τρόπο απολύτως ξεκάθαρο, αφού η απαίτηση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να υπάρχει στο θέμα αυτό πλήρης δέσμευση αλλά και πλήρης διαφάνεια, χωρίς περιθώρια δεύτερων ερμηνειών ή παρεξηγήσεων...
Έτσι, η κ. Μπακογιάννη, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης (σ.σ. επιμένοντας ιδιαίτερα στο σημείο αυτό) και ο κ. Στάιμπεργκ υπέγραψαν το πρωί της Κυριακής:
Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σχετικά με το πρόγραμμα visa waver και συναφή ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.
Συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας σχετικά με την ενίσχυση της συνεργασίας για την πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού εγκλήματος.
Επικύρωσαν τη συμφωνία, (που υπεγράφη σε υπηρεσιακό επίπεδο) για τον Διακανονισμό μεταξύ της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων βίας της ΕΛΑΣ και του Κέντρου Ελέγχου Τρομοκρατίας της αμερικανικής κυβέρνησης, για την ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις.
Η υπηρεσιακή αυτή συμφωνία υπεγράφη στις 23 Ιουνίου ανάμεσα στον πρέσβη των ΗΠΑ κ. Σπέκχαρτ και τον επικεφαλής της διεύθυνσης Ειδικών Εγκλημάτων της ΕΛΑΣ.
Στην πραγματικότητα, και τα τρία αυτά κείμενα (σ.σ. που οδεύουν ταχύτατα προς τη Βουλή για την κύρωσή τους) μνημονεύουν σχεδόν σε κάθε παράγραφο και σε κάθε ενέργεια την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το «ελεύθερο» που αποκτούν οι ΗΠΑ για άμεση και απόλυτη πρόσβαση στα ελληνικά αρχεία για τρομοκρατικές πράξεις, αποδεδειγμένους τρομοκράτες, υπόπτους τρομοκρατίας «όλων των εποχών» και ακόμα «εκπαιδευθέντες στην τρομοκρατία», σύμφωνα με την αμερικανική αντίληψη.

Απο το μπλογκ Kostasxan-Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου