Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Brahma Kumaris: Απόπειρες εξαπάτησης πολιτών και αρχών της Θεσσαλονίκης


Ευχαριστούμε τους φίλους της "Αντι -Παρακμής" που μας έστειλαν το κατατοπιστικότατο άρθρο.Έχουμε γράψει για όλες αυτές τις απόλυτα οργανωμένες και συντονισμένες ομάδες που λειτουργούν ως "κατηχητικά" στα δόγματα της "Νέας Εποχής" ακριβώς γιατί το υπόστρωμά τους είναι αρκούντως θολό και συγκεχυμένο ώστε να προσελκύσει τον κάθε πνευματικά απελπισμένο αλλά και ράθυμο στην έρευνα πολίτη.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την αντιπαρακμή στο :
http://antiparakmi.blogspot.com/
__________________________________________________________
Η παραθρησκευτική οργάνωση Brahma Kumaris λειτουργεί στην Ελλάδα με άδεια ως "ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ"!!
Επιμελώς προσπαθεί όχι μόνον να κρύψει το θρησκευτικό-παραθρησκευτικό της χαρακτήρα αλλά όπως θα δείτε παρακάτω προσπαθεί συστηματικά εξαπατώντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι πρόκειτε ούτε λίγο ούτε πολύ για μια οργάνωση του ΟΗΕ - ενώ ο ΟΗΕ της έχει απαγορεύσει να χρησιμοποιεί το λογότυπό του.
Επίσης ψευδώς αποκαλεί τον "κοινόβιό" τους στην Ινδία "Πανεπιστήμιο". Δείτε σχετικά στην προηγούμενη ανάρτηση του Ιστολογίου μας τις αναφορές στο βιβλίο του π. Αντ.Αλεβιζόπουλου.


Παρουσιάζουμε μία ακόμη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών χρησιμοποιώντας το όνομα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης! Το θράσος της οργάνωσης κυριολεκτικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.


Όπως ισχυρίζεται στην αφίσσα της, η (παραθρησκευτική) οργάνωση Brahma Kumaris διοργανώνει διάλεξη "Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νεολαίας" του Δήμου Θεσσαλονίκης".


Δες τε τώρα και την απάντηση του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης (Α.Π 4298, 22/6/2009) :



Ο Δήμαρχος κ. Παπαγεωργόπουλος βεβαιώνει ότι
1) η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
2) με παρέμβαση του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Β.Γάκη αποσύρθηκαν και οι αφίσσες που αναρτήθηκαν (από την οργάνωση) για την προβολή της
3) Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη παραχωρήθηκε κατόπιν καταβολής σχετικού μισθώματος



Δέσ τε τώρα μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης:

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουνίου της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την συγκεκριμένη εκδήλωση αναγράφεται στη στήλη ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (ημερομηνία: 22):
"Brahma Kumaris", και από κάτω ΄"Νομαρχία Θεσσαλονίκης" (ακολουθεί το όνομα της υπευθύνου της οργάνωσης).


Επικοινωνήσαμε διαδοχικά με το
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, με το Γραφείο Τύπου αλλά και με το ίδιο το γραφείο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης.
Οι υπεύθυνοι μας διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την οργάνωση αυτή αλλά και δεν είχε λάβει ούτε καν πρόσκληση για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η υπεύθυνη λοιπόν του Brahma Kumaris επικαλέσθηκε αρχικά ότι η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Νομαρχία Θεσσαλονίκης (γι αυτό και στις παρατηρήσεις εμφανίζεται το όνομα της Νομαρχίας) για να πετύχει να της παραχωρηθεί η αίθουσα, κάτι που επιμελώς φρόντισε να εξαφανίσει από το συμφωνητικό για την παραχώρηση της αίθουσας της δημοτικής Βιβλιοθήκης.


Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση αυτή μπορείτε να δείτε στην προηγούμενή μας δημοσίευση.

Πάντως είναι ξεκάθαρη η απόπειρα να εξαπατήσει πολίτες και φορείς της πόλης μας για να πετύχει κύρος και αποδοχή (κρύβοντας επιμελώς τον παραθρησκευτικό της χαρακτήρα).

Απο το μπλογκ ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

1 σχόλιο:

  1. συμμετέχων στην εκδήλωση1 Ιουνίου 2010 στις 9:36 μ.μ.

    Η ανάρτησή σας δεν καταγγέλει απλά αλλά δικάζει και βγάζει πορίσματα με συνοπτικές διαδικασίες.
    Ας κυριαρχήσει η γαλήνη και η αγάπη.

    Ήμουν στην εκδήλωση των Μπράμα Κουμάρις στις 22/6/09 και έχω παραβρεθεί και σε άλλες του ίδιου.
    Τα μηνύματά τους είναι καθαρά και η ατμοσφαιρα η οποία διαμορφώνουν είναι γαλήνια και πνευματική. Δεν τους απασχολεί το "αντι-" και ως εκ τούτου δεν θορυβήθηκε κανείς με την παρουσία κάποιων διαμαρτυρομένων νέων ανθρώπων που με βία διακόψαν την συγκέντρωση και μοίρασαν ελέυθερα το υλικό τους.
    Κανένας δεν τους εμπόδισε ενώ αντιθέτως κανένας δεν έχει την ίδια ευχερεια να μοιράσει αντι-χριστιανικό υλικό σε χριστιανικό χώρο. Ποιος θα τολμούσε?
    Βέβαια οι άνθρωποι που ήρθαν να παρακολουθήσουν αισθάνθηκαν άβολα με την διακοπή της εκδήλωσης που τους ενδιέφερε και είχαν επιλλέξει να παρακολουθήσουν γαλήνια και με φροντίδα.

    θα ήθελα να διατηρήσω την ανωνυμία μου διότι αισθάνομαι κάπως άβολα με τέτοιου είδους αναρτήσεις που φαίνεται να πηγάζουν από επιτροπές ιεράς εξέτασης "αντι-αιρέσεων", που κατά κάποιο τρόπο θυμίζουν "ηλεκτρονικό φακέλωμα" και "μαύρες-λίστες" άλλων εποχών. Επίσης με φόβισε η βίαιη διακοπή που έκανε αυτή η ομάδα των νέων ανθρώπων σε μια τόσο γαλήνια ατμόσφαιρα που με ωφελεί. Θα μπορούσαν να παραμείνουν εκτός του κτηρίου και να μοιράσουν δημοκρατικά και γαλήνια το υλικό τους χωρίς να πιέσουν τους παρευρισκόμενους με μια τέτοια συμπεριφορά.

    Πριν την οποιαδήποτε αυτεπάγγελτη εκδίκαση οποιουδήποτε είναι διαφορετικός να ελέγξετε σχετικά με τη συνεργασία των Μπράμα Κουμάρις και του ΟΗΕ σε αυτό το επίσημο site:

    Brahma Kumaris και ΟΗΕ

    Το μη κερδοσκοπικό σωματείο των Μπράμα Κουμάρις διατηρεί το δικαίωμα αυτο-προσδιορισμού όπως ο καθένας σε μια δημοκρατική χώρα. Το πώς κάποιος άλλος το αποκαλεί αποτελεί αυθ-αίρεσια.

    Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις λέξεις "παραθρησκεία" ή "αντιχριστιανική θεωρία"

    1. Τί σημαίνει "παραθρησκεία". Γιατί το "παρά-". Υπάρχει κάτι άλλο που είναι παγκοσμίως αποδεκτό ως "ορθό-";

    2. Τί σημαίνει "θρησκεία";

    3. τι σημαίνει "αντιχριστιανική θεωρία".
    Κάποιος που δεν συμφωνεί με κάποιον άλλον δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός του η αντι-. Γιατί αυτός ο φόβος; Πού είναι η αγάπη και η γαλήνη;
    Γιατί να αισθάνεσαι ότι απειλείσαι όταν έχεις την μόνη αλήθεια;

    4."ομαδικός διαλογισμός" τον οποίο αναφέρετε ως κάτι κακό και προκλητικό είναι αντιθέτως κάτι πολύ όμορφο και γαλήνιο.
    Από τις προσωπικές μου εμπειρίες ο διαλογισμός με βοήθησε να αποβάλω πολύ από το θυμό και το δογματισμό μου. Με έκανε να αποδέχομαι περισσότερο τους άλλους και να τους ακούω με σεβασμό.
    Ο ομαδικός διαλογισμός όπως και η ομαδική προσευχή αποτελούν το ύψιστο πνευματικό διακαίωμα τις ανθρώπινης ψυχής και αποτελεί μια πολύ ωφέλιμη και αποδεδειγμένα επιτυχής εμπειρία για όλους.


    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή