Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Και ξαφνικά; "Χάλασε" το αεροπλάνο του Μιλόσοσκι


Έως σήμερα ήταν γνωστές οι λεγόμενες "διπλωματικές ασθένειες", που προκαλούνται για να σταλεί μήνυμα στην άλλη πλευρά, ότι οι διακρατικές σχέσεις περνούν κρίση.
Από εδώ και πέρα θα γνωρίζουμε και για τις "διπλωματικές βλάβες αεροσκαφών".
Το αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών Σύνοδο του ΟΑΣΕ, παραμένει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο των Σκοπίων καθώς …υπέστη μηχανική βλάβη, λίγο πριν πετάξει με τα διακριτικά της πΓΔΜ για κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο, πιθανότατα το "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας.
Αίφνης, λοιπόν, ένα πρόβλημα εσωτερικό για την κυβέρνηση λύνεται.
Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ θα φτάσει πιθανότατα στην Κέρκυρα οδικώς, εκτός και αν αλλάξει κάτι στο μεσοδιάστημα και βρεθεί κάποιος άλλος πιο εύκολος ή πιο γρήγορος τρόπος.
Πάντως, προκαλεί εντύπωση πώς άλλαξαν τα πράγματα και παρά την "κατ' εξαίρεση" απόφαση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη να επιτρέψει στο αεροσκάφος με τα διακριτικά της πΓΔΜ να προσγειωθεί σε ελληνικό αεροδρόμιο, το αεροπλάνο του σκοπιανού ΥΠΕΞ... χάλασε την ύστατη ώρα.
Προφανώς ή οι Σκοπιανοί έκαναν πίσω κατόπιν άνωθεν πιέσεων ή έπαιξε ρόλο η διαδικασία που είναι εκ νέου σε εξέλιξη για την ονομασία του κρατιδίου στα βόρεια της Ελλάδας.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ellas-afipnisi

Εμείς πάντως είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με το γεγονός αυτό και τις αιτίες που το προκάλεσαν.

ΈΓΕΡΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου