Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Να κατέβει η αμερικάνικη σημαία από το πανεπιστήμιο ζήτησαν (αλλοδαποί) φοιτητές, γιατί «συμβάλει στον ρατσισμό» και «εκφοβίζει τους παράνομους αλλοδαπούς»!

Μια ομάδα καθηγητών πανεπιστημίου υπέγραψε μια επιστολή όπου δείχνουν την «αλληλεγγύη» τους στους αλλοδαπούς φοιτητές που ζήτησαν να απαγορευτεί η αμερικανική σημαία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine - επειδή συμβάλλει στο «ρατσισμό».

«Ο αμερικάνικος εθνικισμός συχνά συμβάλλει στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, και ότι τα σύνεργα του εθνικισμού (!) στην πραγματικότητα συχνά χρησιμοποιούνται για να εκφοβίσουν», λέει η επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα CampusReform.

Εκατοντάδες έχουν υπογράψει την επιστολή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καθηγητών του ΠανεπιστημίουIrvine. 
Στις 3 Μαρτίου ο Σύλλογος Φοιτητών του πανεπιστημίου ψήφισε με ψήφους 6-4-2 για την απομάκρυνση της σημαίας από την πανεπιστημιούπολη για χάρη της «πολιτιστικής συμμετοχικότητας» και με την δικαιολογία ότι "η αμερικανική σημαία έχει υψωθεί σε περιπτώσεις αποικιοκρατίας και ιμπεριαλισμού."

Ένας φοιτητής είπε ότι ο Σύλλογος Φοιτητών φοβόταν ότι η σημαία θα μπορούσε να «βλάψει τα συναισθήματα των παράνομων αλλοδαπών».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου