Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Διώχνουν ηλικιωμένους από τα σπίτια τους για να κατοικήσουν μετανάστες

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Μετανάστευσης της Σουηδίας έχει δώσει την άδεια στον νέο ιδιοκτήτη ενός συγκροτήματος κατοικιών να το μετατρέψει σε κατάλυμα για τους μετανάστες.

Οι σημερινοί κάτοικοι του κέντρου Millmark, κοντά στην πόληTorsby, έχουν ενημερωθεί από τον νέο ιδιοκτήτη, Erik Jonsson, ότι πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους και να σηκωθούν να φύγουν.

Η Evy Hellqvist, μια 70χρονη κάτοικος του κτιρίου είπε: «Θα πετάξουν έξω τους ενοίκους, και θα το κάνουν πολύ γρήγορα. Λένε ότι θα πάρουμε κάποιο είδος αποζημίωσης εάν φύγουμε μέσα σε ένα μήνα».

«Δεν είναι τόσο εύκολο για μένα να μετακινηθώ και νιώθω άνετα εδώ. Έχω φυτέψει ένα μικρό κήπο που τον φροντίζω και δεν μπορώ να φανταστώ την διαμονή μου σε ένα διαμέρισμα, όπου δεν έχω τίποτα να κάνω».

Ο Jonsson, ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος κατέχει επίσης την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Fryksdalens, είπε ότι αγόρασε το συγκρότημα κατοικιών για «να αναπτύξει μια επιχείρηση που θα είναι επικερδής, σε αντίθεση με τη δραστηριότητα που υπάρχει σήμερα».

Η Anna Johansson, μια άλλη κάτοικος του κτιρίου, δήλωσε: «Ο νέος ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται για τους μετανάστες που ζητούν άσυλο, θέλει μόνο να βγάλει χρήματα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ‘Värmlands Folkblad’, αν το κέντρο Millmark γεμίσει με 144 μετανάστες, ο Jonsson θα βγάλει πάνω από 1.500.000 δολάρια σε ένα μήνα, με κάθε μετανάστη να στοιχίζει $ 350 κάθε μέρα. Αυτά τα χρήματα θα προέλθουν από τους Σουηδούς φορολογούμενους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου