Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Για «απόβαση» τζιχαντιστών στην Ιταλία προειδοποιεί η λιβυκή κυβέρνηση

Για «απόβαση» τζιχαντιστών στην Ιταλία προειδοποιεί η λιβυκή κυβέρνηση

Ανάμεσα στις επόμενες «καραβιές» που θα φτάσουν στις ιταλικές ακτές θα βρίσκονται και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζει Λίβυος υπουργός

«Τις ερχόμενες εβδομάδες θα φτάσουν στην Ιταλία και τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στα πλοιάρια των μεταναστών», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ο υπουργός Ενημέρωσης της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης του Τομπρούκ, Ομάρ αλ Γκαγουάρι.

«Δεν θα βρίσκονται μόνο φτωχοί μετανάστες από την Αφρική στα πλοιάρια, αλλά και μέλη του Ισλαμικού Κράτους», προειδοποίησε ο Γκαγουάρι, ο οποίος επικαλέστηκε πληροφορίες από τον λιβυκό στρατό.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως δε θα απασχολήσει η «απόβαση» των τζιχαντιστών μόνο την Ιταλία, αλλά και την Μάλτα, οι οποίες θα κληθούν αμφότερες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τις ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης, σχετικά με τις οποίες δήλωσε ότι πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση.

Διευκρίνισε δε, ότι για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία «οι Λίβυοι θέλουν να αρθεί το εμπάργκο των όπλων» και ισχυρίστηκε ότι «θα πληρώσουν με δικά τους χρήματα τα απαραίτητα όπλα για να αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στη χώρα».

Για το λόγο αυτό, λοιπόν, έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να απευθύνει μήνυμα στο αντίπαλο κοινοβούλιο της Τρίπολης να σταματήσουν τις συγκρούσεις, «αφήνοντας την λειτουργία στη νόμιμη κυβέρνηση που εξελέγη».

Την ίδια ώρα, απέρριψε οποιαδήποτε πιθανότητα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Τομπρούκ, στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων στον ΟΗΕ με τις δυνάμεις της Τρίπολης.

«Είναι ανέκδοτο. Από πότε ο στρατός μπορεί να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με την πολιτοφυλακή;», διερωτήθηκε ο Γκαγουάρι.

http://www.protothema.gr/world/article/475392/gia-apovasi-tzihadiston-stin-italia-proeidopoiei-i-livuki-kuvernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου