Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο Σόρος και το σχέδιο του Ναρκω-Έθνους

Ένα από τα αγαπημένα σχέδια του «φιλάνθρωπου» επιφανή επενδυτή George Soros εδώ και δεκαετίες, είναι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας/κάνναβης στις ΗΠΑ, μια νομιμοποίηση που ήδη όλο και περισσότερες πολιτείες στην Αμερική φαίνεται να αποδέχονται.

«Μέσω ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ), ο Σόρος έχει δαπανήσει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα από το 1994, όταν διοχέτευσε ένα μέρος των κεφαλαίων του ιδρύματός του για να οργανώσεις τη διερεύνηση “εναλλακτικών πολιτικών” για τα ναρκωτικά», έγραψαν οι Washington Times.

Οι δαπάνες του Ουγγροεβραίου μεγαλο-επενδυτή συμπληρώθηκαν από τον εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Peter B. Lewis, που ήταν πρόεδρος της Προοδευτικής Ασφαλιστικής Εταιρείας και ένας αμετανόητος καπνιστής μαριχουάνας που διοχέτευσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια για να επηρεάσει την συζήτηση σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό για τη μεταρρύθμιση των νόμων για την μαριχουάνα.

Το Ίδρυμα του Σόρος για την προώθηση «μιας ανοιχτής κοινωνίας», δωρίζει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην "Συμμαχία για την Πολιτική των Ναρκωτικών" (Drug PolicyAlliance, DPA), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρουσιάζεται ως κορυφαία οργάνωση της Αμερικής για την προώθηση των πολιτικών για τα ναρκωτικά, που είναι θεμελιωμένες «στην επιστήμη, τη συμπόνια, την υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα». 


Η ‘Συμμαχία’, που έχει κύριο στόχο τον τερματισμό του λεγόμενου "πολέμου κατά των ναρκωτικών" (Drug War), έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και επικεφαλής τον εβραϊκής καταγωγής (και γιο ραβίνου)Ethan Nadelmann. Η οργάνωση θεωρεί ως μια από τις προτεραιότητές της την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, καθώς και την «διευκόλυνση του ανοικτού διαλόγου για τα ναρκωτικά μεταξύ νέων, γονέων και εκπαιδευτικών».


Την ίδια ώρα η βρετανική Independent δημοσίευσε μια πρωτοποριακή σειρά άρθρων του βραβευμένου δημοσιογράφουPatrick Cockburn για το πώς ο γιος του τρελάθηκε από το κάπνισμα μαριχουάνας.

Ο Cockburn και ο γιος του Henry, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία για ψύχωση και ανέκαμψε εν μέρει, έχουν γράψει ένα άρθρο στο οποίο ο Patrick Cockburn αναφέρει ότι ο γιος του έπαιζε ρώσικη ρουλέτα με την κάνναβη και «έχασε».

Ο Henry, που κάπνιζε μαριχουάνα καθημερινά για επτά χρόνια και ως αποτέλεσμα βρέθηκε σε ψυχιατρικά νοσοκομεία για περίπου οκτώ χρόνια, λέει, «Όταν έφτασα σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, που ονομάζεται St Martin, πέρασα τρεις ώρες περπατώντας γύρω από τα τραπέζια της κουζίνας, προσπαθώντας να ακούσω τα παπούτσια μου. Νόμιζα ότι τα παπούτσια μου, μου μιλούσαν».

Ο Patrick Cockburn πέρασε μήνες μιλώντας με εμπειρογνώμονες του τομέα και αναφέρει ουσιαστικές αποδείξεις που συνδέουν τη συνεχή χρήση μαριχουάνας με την ψυχική ασθένεια. Ένας εμπειρογνώμονας, ο Sir William Paton, καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποκαλύπτει ότι «ακόμη και περιορισμένη κοινωνική χρήση της κάνναβης θα μπορούσε να επιταχύνει τη σχιζοφρένεια σε άτομα που προηγουμένως δεν είχαν ψυχολογικά προβλήματα», και σημείωσε ότι «το κάπνισμα ενός τσιγάρου θα μπορούσε να προκαλέσει συμπτώματα σχιζοφρένειας-όπως παραισθήσεις, παράνοια και κατακερματισμένες διαδικασίες σκέψης».

«Τα τρία τέταρτα εκείνων που καταναλώνουν κάνναβη μπορεί να μην έχουν αρνητικές επιπτώσεις, αλλά το υπόλοιπο ένα τέταρτο, οι γενετικά ευάλωτοι, παίζουν ρώσικη ρουλέτα», λέει ο Cockburn.

Τα άρθρα του Patrick Cockburn έχουν σημασία επειδή είναι ένας αριστερός, γιός του μαρξιστή συγγραφέα Claud Cockburn, και θα μπορούσε να έχει προδιάθεση να πιστεύει ότι η μαριχουάνα είναι, όπως συνεχώς τα «προοδευτικά» μέσα ενημέρωσης μας λένε, ένα σχετικά ακίνδυνο ναρκωτικό ή ουσία με "ιατρικές" ιδιότητες. Αλλά τώρα ξέρει το κακό που προκαλεί από πρώτο χέρι, από αυτά που έκανε στο γιο του.

H ιστοσελίδα Accuracy in Media (AIM) σημείωσε το 2004, σε ειδική έκθεσησχετικά με τον George Soros, τον κύριο χρηματοδότη πίσω από το κίνημα νομιμοποίησης των ναρκωτικών, ότι αν και η μαριχουάνα απεικονίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως "μαλακά" ναρκωτικά, έχει "εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες." Το βιβλίο “Marijuana andMadness” (Μαριχουάνα και Τρέλα), παραθέτει μελέτες και στοιχεία από όλο τον κόσμο, ορισμένα από αυτά πηγαίνουν πίσω 40 χρόνια, συνδέοντας τη χρήση της μαριχουάνας με ψυχικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας και της ψύχωσης.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο του αριστερού ‘Counterpunch’, οPatrick Cockburn έγινε θέμα με μια έκθεση της «Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική των Ναρκωτικών» (GlobalCommission on Drug Policy), που υποβάθμιζε τους κινδύνους που σχετίζονται με τη μαριχουάνα. «Αδυνατούν να καταστήσουν σαφές ότι για τα άτομα με γενετική προδιάθεση για ψύχωση οι κίνδυνοι που εμπλέκονται στη λήψη κάνναβης μπορεί να είναι θανατηφόρα υψηλοί», σημείωσε. «Τα τσιγάρα και το αλκοόλ, ό, τι κακό προκαλούν, δεν σε κάνουν, σε νεαρή ηλικία, τρελό».


Η Παγκόσμια Επιτροπή για την Πολιτική των Ναρκωτικών (GCDP) είναι μια ομάδα από «22 ηγέτες του κόσμου και διανοούμενους», που θεωρεί ότι «ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει αποτύχει, με καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα και τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο» και ως «εναλλακτική λύση», συνηγορούν στην αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών «από εκείνους που δεν κάνουν κακό στους άλλους». 

Η Παγκόσμια Επιτροπή χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Institute) του George Soros.

Στην Αμερική, η περίπτωση του John Patrick Bedell (φώτο) που το 2010 άνοιξε πυρ στο Πεντάγωνο, ξεχωρίζει ως μια περιπτωσιολογική μελέτη για τις βλαβερές συνέπειες της μαριχουάνας. Ο Bedell, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο φύλακες στο Πεντάγωνο τον Μάρτιο του 2010, ήταν ένας ψυχωτικός χρήστης μαριχουάνας που μισούσε μια κυβέρνηση που πίστευε ότι στεκόταν εμπόδιο στην επιθυμία του να χρησιμοποιήσει, να αναπτύξει και να δοξάσει την μαριχουάνα. Σχεδόν λάτρευε την κάνναβη. «Είμαι λάτρης της κάνναβης», διακήρυξε.

Ο John Podesta, επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από τον Σόρος "Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο" (Center forAmerican ProgressCAP), είχε προτείνει στο ABC News ότι η φορολόγηση και η νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε εθνική βάση θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να πληρωθεί το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης του Ομπάμα (το λεγόμενο ‘Obamacare).

«Το λόμπι υπέρ της κάνναβης, λέει ότι ο λεγόμενος “πόλεμος κατά των ναρκωτικών” έχει αποτύχει και θα πρέπει να επιχειρηθεί τώρα η νομιμοποίηση, αν και οι επικριτές υποστηρίζουν ότι καμία κυβέρνηση δεν θα χορηγήσει άδεια εκμετάλλευσης ποτέ ενός φαρμάκου που οδηγεί τουλάχιστον το δύο τοις εκατό των καταναλωτών του στην παραφροσύνη», αναφέρει ο Cockburn.

Στο πρώτο από τα άρθρα του Cockburn, «Είναι αυτή η “στιγμή του καπνού” (‘tobacco moment’) για την κάνναβη;», ο βετεράνος ξένος ανταποκριτής δείχνει μια σύνδεση μεταξύ της χρήσης μαριχουάνας και των ψυχωσικών επεισοδίων που μπορεί να συγκριθεί με την επιστημονική αναγνώριση ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα και άλλες ασθένειες.

Εκτός από τους κινδύνους της ψυχικής ασθένειας, ο Cockburnσημειώνει ότι μια σημαντική μελέτη εντοπίζει ότι η βαριά χρήση μαριχουάνας σχετίζεται με πτώση στη νοημοσύνη.

Τα άρθρα του Cockburn για τη σχέση μεταξύ της μαριχουάνας και της ψυχικής ασθένειας γίνονται όλο και πιο σημαντικά, καθώς το κοινό στις ΗΠΑ ακούει για τα μέτρα (στις πολιτείες Washington και Colorado) νομιμοποίησης της μαριχουάνας, κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου.

Ως απάντηση, μια ομάδα που ονομάζεται “Save Our Society FromDrugs” (Σώστε την Κοινωνίας μας από τα Ναρκωτικά), αναφέρει, «Πολλοί πολίτες, κοινωνικές ομάδες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και εκλεγμένοι αξιωματούχοι ανησυχούν για το πως οι νόμοι αυτοί θα επηρεάσουν τις κοινότητές τους, τις πολιτείες και το έθνος, και καλούν την κυβέρνηση Ομπάμα να αναλάβει δράση με ξεκάθαρη επιβολή των ομοσπονδιακών πολιτικών για τα ναρκωτικά». 

Η ομάδα προσθέτει, «Το να παραμένει η μαριχουάνα παράνομη αποτελεί υποχρέωση συνθήκης σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του 1961 για τα ναρκωτικά και υποστηρίζεται από τις άλλες δύο συμβάσεις: τη Σύμβαση του 1971 για τις ψυχοτρόπα Ναρκωτικά και την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του 1988. Με το να επιτρέπονται οι πολιτειακοί νόμοι για τη μαριχουάνα να αντικαθιστούν τους ομοσπονδιακούς νόμους για τα ναρκωτικά, παραβιάζουμε τις υποχρεώσεις μας από τις Συνθήκες».


Και λέει, «η νομιμοποίησης της μαριχουάνας θα επηρεάσει σημαντικά το κοινωνικό περιβάλλον, τις βαθμολογίες των μαθητών στο σχολείο μας και τα ποσοστά αποτυχίας τους, τα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων, την παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και θεραπείας».

Αλλά η Επιτροπή για την Πολιτική των Ναρκωτικών που χρηματοδοτεί ο Σόρος υποστηρίζει τους νόμους αποποινικοποίησης της μαριχουάνας των πολιτειών, λέγοντας ότι «έτσι θα τερματιστεί η ομοσπονδιακή απαγόρευση της μαριχουάνας και θα επιτραπεί στις πολιτείες να θέσουν τους δικούς τους νόμους για την μαριχουάνα, χωρίς την παρέμβαση του κράτους».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου