Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΗΠΑ: Οι λευκοί μαθητές δεν είναι πλέον η πλειοψηφία στα δημόσια σχολεία

Από το AP:

Για πρώτη φορά, στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ προβλέπεται αυτό το φθινόπωρο να υπάρχουν περισσότεροι μειονοτικοί μαθητές από μη ισπανόφωνους λευκούς, μια αλλαγή που σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτείται από την αύξηση του αριθμού των ισπανόφωνων παιδιών.

Οι δημογραφικές εξελίξεις στην αμερικανική εκπαίδευση είναι εμφανείς στην καλοκαιρινή σχολική τάξη του Jane Cornell, όπου οι φωνές των παιδιών ως επί το πλείστον προέρχονται από οικογένειες όπου τα ισπανικά είναι η κύρια γλώσσα. Η πινακίδα έξω από την τάξη γράφει “Welcome” και "Bienvenidos".

Eικόνες από το παρελθόν
Οι μη ισπανόφωνοι λευκοί μαθητές εξακολουθούν να αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη φυλετική ομάδα στα δημόσια σχολεία φέτος σε ποσοστό 49,8 τοις εκατό. Αλλά σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής στην Εκπαίδευση, οι μαθητές των μειονοτήτων, όταν προστεθούν μαζί, θα αποτελούν τώρα την πλειοψηφία.

Περίπου το ένα τέταρτο των μαθητών από μειονότητες είναι ισπανόφωνοι, το 15 τοις εκατό είναι μαύροι και το 5 τοις εκατό είναι από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού. Διαφυλετικοί μαθητές και Ινδιάνοι συνθέτουν ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού των μειονοτήτων.

Η αλλαγή φέρνει νέες ακαδημαϊκές πραγματικότητες, όπως την ανάγκη για περισσότερη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και πραγματικότητες πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως η αλλαγή του μενού του σχολικού γεύματος ώστε να αντανακλά τις προτιμήσεις των μαθητών.

Αλλά φέρνει και κάποιες πολύπλοκες κοινωνικές ερωτήσεις που συχνά πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σχολικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων της μετανάστευσης, της φτώχειας, της ποικιλομορφίας και της ανισότητας.

Το αποτέλεσμα, κατά καιρούς, είναι φυλετικές εντάσεις.

Στη Λουιζιάνα, τον Ιούλιο, διαχειριστές των δημόσιων σχολείων του Jefferson Parish κατέληξαν σε συμφωνία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στον τερματισμό μιας έρευνας σχετικά με τις διακρίσεις κατά των μαθητών που μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα. Τον Μάιο, η αστυνομία έπρεπε να κληθεί να συμβάλει στο να τερματίσει μια μάχη μεταξύ ισπανόφωνων και μαύρων μαθητών σε ένα σχολείο στο StreamwoodIllinois, ένα προάστιο του Σικάγου, όταν ένας διαφυλετικός καυγάς ξέφυγε από τον έλεγχο.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου