Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νιγηρία: Σφαγή δεκάδων αμάχων από ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Σφαγή δεκάδων αμάχων από ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ

Οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία σκότωσαν πολλούς ανθρώπους στην πόλη Γακμπόρου Γκάλα στα βορειοδυτικά της χώρας προς τα σύνορα με το Καμερούν, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτόπτες μάρτυρες

Η οργάνωση της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε και κατέλαβε αυτή την εβδομάδα τις αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη μετά από μάχες, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να καταφύγουν σε περιοχές που είναι κοντά στο γειτονικό Καμερούν.

«Τώρα σκοτώνουν ανθρώπους σαν κοτόπουλα» είπε ο Κιγιαρίμι Σίντι, κάτοικος της περιοχής την οποία εγκατέλειψε για να σωθεί.

«Απειλούν να σκοτώσουν όποιον αρνείται να φύγει από την πόλη. Υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαν εμάς» πρόσθεσε. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός της πόλης.

«Οι ισλαμιστές περιφέρονται στους δρόμους με όπλα και μαχαίρια», ανέφερε και ο Γιουσούφ Σαντά που επίσης εγκατέλειψε την πόλη. «Μπαίνουν στα σπίτια και στα καταστήματα για να λεηλατήσουν» είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έχουν καταλάβει πολλές περιοχές στην πολιτεία Μπόρνο στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, προφανώς σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο κράτος.

Η ισλαμική οργάνωση ελέγχει τώρα τρεις επαρχίες στην πολιτεία Μπόρνο και τουλάχιστον μία περιοχή σε δύο άλλες πολιτείες την Γιόμπε και την Ανταμάγα.

http://www.protothema.gr/world/article/406193/nigiria-sfagi-dekadon-amahon-apo-islamistes-tis-boko-haram-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου