Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΙΡΑΚ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο ΟΗΕ εξετάζει την τύχη χιλιάδων αμάχων που εκτοπίστηκαν από την εξάπλωση του τζιχάντ. Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν την κατάσταση ονομάζοντας την ”ανθρωπιστική καταστροφή”, ενώ γίνεται λόγος για εκ νέου επέμβαση των Αμερικανών στο Ιράκ.

TOPSHOTS-IRAQ-UNREST-KIRKUK-DISPLACED

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέτασε την νύχτα που μας πέρασε (Πέμπτη 7 Αυγούστου)  στην Νέα Υόρκη την τύχη των χιλιάδων αμάχων του Ιράκ που κατά πλειοψηφία είναι χριστιανοί και που αποτελούν θρησκευτική μειονότητα μισητή προς τους τζιχαντιστές. Γι’αυτό και οι χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους εκ των προτέρων στο βόρειο Ιράκ εξ’αιτίας των κτηνωδιών του ”ισλαμικού κράτους”. Αρκετοί εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι όπως ο πατριάρχης των Χαλδαίων και ο Πάπας ζητάνε από την παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους.

Ακόμη,σύμφωνα με την εφημερίδα ««New York Times»» η αμερικάνικη κυβέρνηση θα εξετάσει μία σειρά από επιλογές που κυμαίνονται από την ρίψη των τροφίμων και  φαρμάκων έως αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών. Επομένως σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο μιλάμε για μία εκ νέου επέμβαση της Αμερικής στο Ιράκ.

http://olympia.gr/2014/08/08/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου