Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Φρίκη: Τέσσερα αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν στη χερσόνησο του Σινά

Φρίκη: Τέσσερα αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν στη χερσόνησο του Σινά

Τα αποκεφαλισμένα πτώματα τεσσάρων ανδρών βρέθηκαν στη χερσόνησο του Σινά, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε τζιχαντιστές που προφανώς εκτέλεσαν τα θύματά τους θεωρώντας ότι στηρίζουν τον στρατό.

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν μια ευρεία επιχείρηση στο βόρειο Σινά εναντίον των τζιχαντιστικών οργανώσεων που έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, τον Ιούλιο του 2013.

Το πρωί της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής του Σέιχ Ζουάιντ, στα νότια της Ράφας, ανακάλυψαν τα τέσσερα αποκεφαλισμένα πτώματα. Οι άνδρες αυτοί, όλοι τους πολίτες, είχαν απαχθεί πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι τζιχαντιστές πιθανότατα εκτέλεσαν τους τέσσερις άνδρες πιστεύοντας ότι υποστηρίζουν τις δυνάμεις ασφαλείας στον αγώνα τους κατά των εξτρεμιστών. Μια οργάνωση, όχι ιδιαίτερα γνωστή, πρόσφατα είχε ρίξει φυλλάδια στην περιοχή, απειλώντας ότι θα εκτελέσει οποιονδήποτε συνεργάζεται με τον στρατό.

Ο βορράς της χερσονήσου του Σινά είναι το προπύργιο των τζιχαντιστικών οργανώσεων που εμπνέονται από την Αλ Κάιντα και εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του στρατού, σε αντίποινα για την καταστολή των κινητοποιήσεων των υποστηρικτών του Μόρσι, πριν από έναν χρόνο. Τουλάχιστον 1.400 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο μέσα σε λίγους μήνες ενώ 15.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Εκατοντάδες άλλοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=322086&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου