Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

19 εκ. δολάρια στους Ναζί της Ουκρανίας δίνει ο Ομπάμα!

cia

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε την Παρασκευή στο Κογκρέσο τα σχέδιά της σχετικά με την εκπαίδευση και την εξοπλισμό της ουκρανικής εθνικής φρουράς, εντείνοντας την αντίδρασή της στην υποστήριξη που δείχνει η Μόσχα στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

«Τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών έχουν ενημερώσει το Κογκρέσο σχετικά με την πρόθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε 19 εκατ. δολάρια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τεσσάρων εταιρειών και μίας τακτικής έδρας της ουκρανικής εθνικής φρουράς, ως μέρος των προσπάθειών τους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην εσωτερική άμυνα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

Ωστόσο, η εκπαίδευση, η οποία απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου, θα πραγματοποιηθεί σε τοποθεσία στο εσωτερικό της Ουκρανίας, δήλωσε ο Κίρμπι. Ο ίδιος δεν συνέδεσε την ανακοίνωση αυτή με τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Την Παρασκευή, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και να αναζητήσει λύσεις για έξοδο από αυτή την κρίση μέσω της διπλωματικής οδού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να διαθέσουν περίπου 8 εκατ. δολάρια σε βοήθεια για την ενίσχυση των ουκρανικών υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων.

http://olympia.gr/2014/08/02/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου