Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Χωρίς έλεος συνεχίζουν τις σφαγές στη Νιγηρία οι ισλαμοφασίστες της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δύο εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν στην πόλη Κανούντα της βόρειας Νιγηρίας.

μποκο

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης αλλά οι επιθέσεις σύμφωνα με αξιωματούχους έχουν τα χαρακτηριστικά αυτών που εξαπολύει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας που στόχευε έναν μετριοπαθή μουσουλμάνο ιερωμένο, ο οποίος έχει επανειλημμένα επικρίνει τους ισλαμοφασίστες δολοφόνους, σκότωσε τουλάχιστον 32 πιστούς σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο. Λίγο αργότερα μια δεύτερη βόμβα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων στην αγορά Κάουο, όπως δήλωσε ένας εργαζόμενος στον Ερυθρό Σταυρό που βρισκόταν στο σημείο.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν με τον Σέιχ Νταχίρου Μπάουτσι σε πλατεία της Καντούνα. Όταν έφτασε στο σημείο η οχηματοπομπή του ιερωμένου ο βομβιστής προσπάθησε να τον πλησιάσει προτού τον σταματήσει η προσωπική φρουρά του Μπάουτσι, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία.

«Στόχος της επίθεσης ήταν ο σεΐχης. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο αστυνομικό Σέχου Ούμαρ.

Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε ο Μπάουτσι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ένας εθελοντής που απομάκρυνε πτώματα από το τέμενος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 32.

Η επίθεση στην αγορά Κάουο είχε στόχο την οχηματοπομπή του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Νιγηρίας και πρώην πρόεδρο της χώρας Μουχαμάντου Μπουχάρι, όπως δήλωσε ο γιος του Μούσα που βρισκόταν στο σημείο, ενώ πρόσθεσε ότι ο πατέρας του δεν έχει τραυματιστεί.

Ο Μπουχάρι ήταν ο κύριος αντίπαλος του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν στις εκλογές του 2011.

Στο μεταξύ τέσσερις χώρες που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη του Τσαντ θα δημιουργήσουν μια «ένοπλη πολυεθνική δύναμη» για να καταπολεμήσουν «την ολοένα και αυξανόμενη» απειλή της Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσε μια επίσημη πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Νίγηρας, η Νιγηρία, το Τσαντ και το Καμερούν δεσμεύθηκαν να συνεισφέρουν 700 στρατιώτες η κάθε χώρα στη δύναμη αυτή.

http://olympia.gr/2014/07/24/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου