Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα - Στους 77 οι νεκροί

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα - Στους 77 οι νεκροί

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο στρατός του Ισραήλ επιτέθηκε συνολικά σε 108 στόχους, την ώρα που 12 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιδρομές ενάντια στη Χαμάς στη Γάζα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανάμεσά τους και αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Μάλιστα, πληροφορίες που μεταδίδουν πολλά διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε σε καφετέρια στην περιοχή στην Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας το βράδυ της Τετάρτης είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι  πολίτες που παρακολουθούσαν το Μουντιάλ και άλλοι 15 να τραυματιστούν.

Επίσης, μια ώρα αργότερα, στην ίδια περιοχή, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν δύο κατοικίες.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον περισσοτέρων των 320 στόχων της Χαμάς, ανεβάζοντας σε 750 τον αριθμό των επιδρομών από την αρχή της επιχείρησης που εξαπολύθηκε την Τρίτη.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι μια γενοκτονία. Η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι μια γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας», είπε στη διάρκεια συνεδρίασης της παλαιστινιακής ηγεσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης και έκανε λόγο για έναν πόλεμο κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του «και όχι εναντίον των παρατάξεων».

http://www.protothema.gr/world/article/394415/anevainei-o-arithmos-ton-nekron-sti-gaza-toulahiston-77-oi-nekroi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου