Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Συρία: Εκατοντάδες νεκροί στη Χομς σε επίθεση ισλαμιστών

Συρία: Εκατοντάδες νεκροί στη Χομς σε επίθεση ισλαμιστών

Tζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν και κατέλαβαν κοίτασμα φυσικού αερίου αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 270 νεκρούς

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι διαθέτει στοιχεία για 270 νεκρούς οι οποίοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ( πρώην Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε) επιτέθηκαν και κατέλαβαν κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιφέρεια της πόλης Χομς, στην κεντρική Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι η τύχη άλλων 250 ατόμων που εργάζονταν στο χώρο αλλά εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών παραμένει άγνωστη.

«Το κέντρο μας έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για το θάνατο 270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε μάχες ή εκτελέστηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στον τομέα του φυσικού αερίου στην περιοχή Αλ Σαέρ. Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχο τους τον τομέα αυτό εξόρυξης του φυσικού αερίου » δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ίδια οργάνωση αρχικά είχε αναφέρει ότι οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην περιφέρεια της πόλης Χομς ήταν τουλάχιστον 115, ωστόσο πλέον και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που διαθέτει έχει αυξήσει κατά πολύ τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 11 άμαχοι, πολλά μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς και αρκετοί φύλακες και εργαζόμενοι στις ενεργειακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα πάντα με τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο ίδιος είπε ότι κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν και «τουλάχιστον 40 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Η συριακή κυβέρνηση δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει επισήμως τον αριθμό των νεκρών, ωστόσο υποστηρικτές του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ δημοσίευσαν φωτογραφίες των νεκρών και χαρακτήρισαν τις δολοφονίες ως «σφαγή».

Η κατάληψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αλ Σαέρ χαρακτηρίζεται ως η πιο σημαντική επιτυχία του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας από το 2013, όταν οι τζιχαντιστές εμφανίστηκαν στη συριακή σύγκρουση.

http://www.protothema.gr/world/article/396459/suria-ekatodades-nekroi-sti-homs-se-epithesi-islamiston/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου