Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΝΙΓΗΡΙΑ: Συνελήφθη ιμάμης με την κατηγορία ότι αποθήκευε πυρομαχικά σε τζαμί

«Στρατιώτες έκαναν επιδρομή στο Κεντρικό Τζαμί της Aba, και συνέλαβαν τον ιμάμη και άλλους», λένε οι Premium Times:

Την Κυριακή στρατιώτες στην Aba διεξήγαγαν νωρίς το πρωί επιδρομή στο Κεντρικό Τζαμί και στις κατοικίες ορισμένων μουσουλμάνων στην πόλη και συνέλαβαν τον αρχι-ιμάμη του τζαμιού, Idris Bashir, τον βοηθό του, Mohammed Hassan και έντεκα άλλους με την κατηγορία της αποθήκευσης όπλων και τον προγραμματισμό  κατασκευής βομβών.

Ο αρχι-ιμάμης ενημέρωσε τους PREMIUM TIMES από το τηλέφωνο ότι οι στρατιώτες ήρθαν στην περιοχή τους περίπου στις 2 π.μ., και συνέλαβαν τέσσερα άτομα στο τζαμί, ενώ ο ίδιος και οι άλλοι πιάστηκαν στα σπίτια τους.

«Μας πήγαν στο 144 Τάγμα στην Asa όπου ο διοικητής μας ενημέρωσε ότι είμαστε ύποπτοι για αποθήκευση όπλων και παραγωγή βομβών. Ωστόσο, ο αξιωματικός μας είπε ότι αφού δεν βρέθηκε κάτι στα σπίτια μας, στο τζαμί και τα καταστήματα, θα μας άφηναν ελεύθερους», είπε.

Είπε επίσης ότι μόνο έντεκα από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Οι άλλοι δύο, είναι ακόμα στο στρατόπεδο», δήλωσε ο Μπασίρ.

Είπε ότι οι στρατιώτες στην επιδρομή τους είδαν μερικά μπουκάλια χημικών ουσιών στο εργαστήριο επιστήμης του σχολείου και τους κατηγορούν ότι τους χρησίμευαν για την κατασκευή βομβών.

Ο Μπασίρ είπε ότι οι φιάλες χρησιμοποιούνταν για πειράματα από τους μαθητές του σχολείου.

Ο ιμάμης είπε ότι τον κάλεσε εκ νέου ο στρατός για περαιτέρω ανάκριση, την Τετάρτη.

Οι στρατιώτες τον περασμένο μήνα συνέλαβαν 486 βόρειους που ταξίδευαν μέσω της πολιτείας Abia. Πολλοί από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους κρατούσαν για εβδομάδες, ενώ ο στρατός είπε ότι ανακρίνει άλλους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου