Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δημοψήφισμα για τον γάμο ομοφυλοφίλων στην Κροατία. Εδώ θα το περάσουν με διάταγμα!

Το κοινοβούλιο της Κροατίας ενέκρινε σήμερα την διεξαγωγή την 1η Δεκεμβρίου, ενός δημοψηφίσματος κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων παρά την αντίθεση των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι κατήγγειλαν πως επιβάλλονται διακρίσεις.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα μιας συντηρητικής ένωσης με την ονομασία "Στο όνομα της οικογένειας", η οποία συγκέντρωσε 700.000 υπογραφές πολιτών οι οποίοι θέλουν να προσδιοριστεί ο γάμος στο Σύνταγμα της χώρας ως "μια ένωση ανάμεσα σ' έναν άνδρα και μια γυναίκα".

Εκατόν τέσσερις από τους 151 βουλευτές του κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος. Δεκατρείς ψήφισαν κατά. Πέντε βουλευτές απείχαν.

Βαλκανική χώρα με πληθυσμό 4,2 εκατ. κατοίκους, σχεδόν 90% των οποίων ανήκουν στο ρωμαιοκαθολικό δόγμα, η Κροατία εντάχθηκε τον Ιούλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν επιτρέπεται στην Κροατία, όμως τα συντηρητικά κινήματα υποστηρίζουν ότι θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα σχετική νομοθεσία που έχει στόχο να επιτρέψει την καταχώριση στα μητρώα της πολιτικής ένωσης προσώπων.

Οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ένα τέτοιο δημοψήφισμα συνιστά διακριτική μεταχείριση. Έχουν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη νομιμότητά του.

Το δημοψήφισμα αυτό θα είναι το πρώτο που οργανώνεται με πρωτοβουλία πολιτών σ' αυτή την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία που είναι ανεξάρτητη από το 1991.

Σύμφωνα με τον κροατικό νόμο, η επιτυχία ενός δημοψηφίσματος δεν εξαρτάται από το ποσοστό συμμετοχής και το αποτέλεσμα θα είναι έγκυρο όποιος κι αν είναι ο αριθμός των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13402-2013-11-09-11-54-11.html

1 σχόλιο:

  1. Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 12.11.2013
    1) Κατ’ αρχήν να εκφράσω την απέχθειά μου για την ομοφυλοφιλία, η οποία είναι βδέλυγμα ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Λόγω του αμαρτήματος αυτού οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν καμία θέση στη Βασιλεία του Θεού. Οι θρήσκοι καταλαβαίνουν. 2) Οι διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι ας κάνουν μεταξύ τους ότι θέλουν, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να μας προκαλούν με τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους, όπως : παρελάσεις, γάμους μεταξύ των και το πιο εξωφρενικό να υιοθετούν παιδιά 3) Πως βγάζετε το συμπέρασμα κύριε αρθρογράφε ότι, στην Κροατία κάνουν δημοψήφισμα για το εν λόγω θέμα, ενώ στην Ελλάδα θα το περάσουν με διάταγμα. Δεν θα αντιδράσει ο λαός. Ούτε η εκκλησία ; 4) Επειδή είμαι πολύ ευαίσθητος σε θέματα δημοκρατίας, να διευκρινίσω το εξής : μακάρι να έκαναν κι εδώ δημοψήφισμα, αλλά το Σύνταγμά μας δεν δίνει το δικαίωμα στο λαό, να απαιτήσει δημοψήφισμα με δική του πρωτοβουλία. Την πρωτοβουλία αυτή τη δίνει μόνο στη Βουλή. Μόνο με αλλαγή Συντάγματος όπου θα ορίζει ξεκάθαρα ότι : δημοψήφισμα μπορεί να γίνει και με πρωτοβουλία του λαού, μετά από συγκέντρωση 500.000 υπογραφών. ΄Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε μεγάλο έλλειμμα άμεσης δημοκρατίας. Και το τονίζω : άμεσης δημοκρατίας. Η έμμεση με ψήφο κάθε 4 χρόνια είναι ανεπαρκής και καταντάει κοροϊδία. 5) Είναι λυπηρό, που οι κυβερνήτες ορισμένων χωρών έχουν ήδη ψηφίσει νόμους, με τους οποίους ικανοποιούν τις απαιτήσεις των διεστραμμένων ομοφυλόφιλων. Είναι λυπηρό, οι λαοί τους να έχουν τέτοιους κυβερνήτες τους οποίους δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η ηθική. Με τις πράξεις τους αυτές, αποδεικνύουν ότι : πρώτον, δεν τους νοιάζει να προστατεύσουν το θεσμό της οικογένειας και δεύτερον αφήνουν μια μικρή διεστραμμένη ομάδα, να απαιτεί πράξεις ακραίας ανηθικότητας. Διότι : αν η απλή ομοφυλοφιλία είναι ανήθικη, η ομοφυλοφιλία με τέτοιες απαιτήσεις είναι άκρως ανήθικη ! 6) Προσέξτε όμως ! Μαζί με τους διεστραμμένους ομοφυλόφιλους οι οποίοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Δίκαιου Κριτή, θα λογοδοτήσουν και οι κυβερνώντες που ενέκριναν τις παράλογες απαιτήσεις τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή