Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Βομβιστική επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στη Δαμασκό - Τουλάχιστον 15 νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε έναν σταθμό λεωφορείων, σε ένα προάστιο της δυτικής Δαμασκού.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι όλα τα θύματα ήταν πολίτες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του ανέφερε ότι έξι ήταν στρατιώτες και δύο ήταν παιδιά. "Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί επειδή υπάρχουν περίπου 25 τραυματίες και ορισμένοι από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση", πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε στο σταθμό λεωφορείων της Σουμαρίγια, ενός σημαντικού κόμβου απ' όπου ξεκινούν πολλά λεωφορεία και ταξί για δρομολόγια εντός της Δαμασκού αλλά και στην υπόλοιπη χώρα και στον γειτονικό Λίβανο. "Η έκρηξη, που οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση έξω από τον σταθμό στη Σουμαρίγια, εκτελέστηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας", ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι μια συνήθης πρακτική των ανταρτών που μάχονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τα τελευταία χρόνια.

Από τον Λίβανο, το ισλαμιστικό Μέτωπο αλ Νόσρα που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε δύο Σύρους στρατιώτες και τρεις "συνεργάτες" του καθεστώτος κοντά στη Δαμασκό. "Το Μέτωπο αλ Νόσρα συνέλαβε πολλά πρόσωπα που συνεργάζονταν με το καθεστώς στην επαρχία της Δαμασκού. Παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν δολοφονίες σε βάρος των μουτζαχεντίν (ιερών μαχητών) και άλλων μουσουλμάνων και ότι παρείχαν πληροφορίες για να βομβαρδίσει το καθεστώς" τους αντάρτες, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστότοπους.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα έδωσε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία στην οποία διακρίνονται τα πτώματα πέντε νέων, φιμωμένων με μαντίλια και δεμένων με χειροπέδες.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=253854&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου